banner460
banner128

Aksu: Ekonomik sorunları elbirliğiyle çözeceğiz

MHP GeneL Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda ülke düzeyinde gerçekleştirilen, ‘İlçe ilçe anlatma- aydınlatma’ programları çerçevesinde  Silivri’de düzenlenen toplantıda konuştu.

Aksu konuşmasında,” Silivriimizin varsa onları çözmeye onları çözmeye gayret ediyoruz. Silivri Beldeiye Başkanımız Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” Dedi.  Aksu daha sonra genel konulara girerek ekonomik sıkıntılara değindi ve bu sıkıntıların küresel gelişmelerle bağlantılı olduğunu söyledi. Aksu şöyle konuştu.

“Son iki yıldır ekonomik ve sosyal hayattaki gelişmeler, bu yıl yanıbaşımızda yaşanan Ukrayna-Rusya savaşı, covid ile küresel enflasayonu tırmanış ülkemizi de derinden etkiliyor. Tüm dünyada enflasyonist bir ortam var. Üretim ana mallarda önemli ölçüde durdu. Bu bizi de önemli etkiliyor. Bu olumsuz şartlara rağmen Türkiye ekonomisi yerinde tedbirler, gösterilen kararlılık sayenide üstün bir performans göstermeye devam etmektedir. Bunu dünya ile mukayasesesine dayanarak söylüyoruz. Büyümede, istihdamda, ödemeler dengesinde bir sorun yok. Sadece enflasyon var ki, bu da dünya kaynaklı. Bunu da elbirliği, güçbirliğiyle, birlik beraberlik içerisinde alınan tedbirlerle bu  sorunu aşacağız. “

Kaos merkezinin ortasında

Milletvekili İsmail Aksu, daha sonra alınan tedbirlerden örnekler verdi.

Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırmaya devam ettiğini kaydeden Aksu, bunların yanında terörle ve egemenlik haklarına yönelik mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade ederek, ‘Türkiye’de bölücü terörist sayısının ikiyüzün altına düştüğünü, bitirilme noktasına gelindiğini’ belirtti.

Dünyanın kaos merkezinin Türkiye etrafında kümeleştiğini ifade eden MHP Milletvekili İsmail Aksu, buna rağmen Türkiye’nin bu ortamda başarılı bir şekilde ayakta durduğunu belirti.

Diplomaside başarılı Türkiye

Aksu, diplomatik olarak da başarılı bir süreç izlendiğini ifade ederek, Türkiye’nin özellikle Ukrayna-Rusya savaşında barışın sağlanması için her iki ülke ile de diyaloğ halinde çalışan bir ülke olduğuna dikkat çekti. Aksu, Türkiye’nin güç lenmesinden rahatsız olan iftira ve yalan siyasetlerine devam ettiğini söyledi.

Milletin iki farklı siyaset anlayışıyla  karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Aksu,”Bir yanda Cumhur ittifakının eser ve hizmet siyasetiyle  Türkiye’yi  küresel güç yapma mücadelesi devam ederken, diğer yanda CHP ve altı artı bir masa bileşenlerinin yalan ve iftira siyasetleri gittikçe derinlik kazanmaktadır” diye konuştu.

İBB Başkanı ve CHP İl başkanına eleştiriler

MHP’li Aksu konuşmasında  CHP’yi, isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu üzerinden de eleştirdi. Aksu, “CHP İstanbul İl Başkanı;  devlete seri katil diyen, asılsız ermeni soykırım ididalarına sahip çıkan, hızlı domuz eti yemesiyle övünen, ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Atatürk demeyen, İBB Başkanı ise;  19 Mayıs’ta Atatürk’ü  Anma Gençlik Spor Bayramında,  onca saygıdeğer  sanatçımız varken,  bugünü  sözde Rum Pontus soykırımı olarak kabul edenlerin sözcülüğünü yapan  bir sözde sanatçıya İstanbul’da konser verdirerek bu iftiraya destek olan birisidir. Bunlar Ayasofya Camii’sinin açılışına da karşı çıkanlardır.  Atatürk’ü ağzına almaya yüzleri olmaması gerekenlerin, Atatürk Havalimanının Millet bahçesine çevrilmesine karşı çıkmaları tam tutarsızlıktır. İstanbul’a hizmet etmesi gereken İBB Başkanı her zor günde İstanbul’u terk edip gitmiş, başka yerlerde gizli ajandası peşinden gitmiştir.. “dedi.

Aksu, ayrıca Kaftancıoğlu’na sahip çıktığını belirterek Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Aksu, Kılıçdaroğlu’nu hukuk tanımaz olarak niteleyerek, suç işlediğini ifade etti.

Aksu, “MHP’nin Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin deyimiyle,  Samsun’a çıkan fikirdir,  Dumlupınar ve Sakarya’daki  büyük taaruzda düşmanı perişan  eden kahramanlığın varisidir. MHP işgal ve ihanete asla prim vermeyen muhteşem bir millet eseridir. “ diye konuştu.

CHP’yi oy veren vatanseverlere saygıduyduklarını belirten Aksu, sözlerinin bugünkü CHP üst yönetimine olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
İSMAİL FARUK AKSU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.