banner460
banner128

3 Milletvekili CHP’den istifa etti

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP'den istifa etti. TBMM Basın Odası'nda açıklama yapan Çelebi, "Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Partiden istifa ediyorum" dedi.

Çelebi'nin açıklamasına Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel de katıldı. 3 vekilin istifası ile CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.

Çelebi'nin açıklamaları şöyle oldu:

Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik.

Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter.

CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz. Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kuyrukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla

Özel: Tüm çabam Atatürk’ün çizidği yolda yürümek

Mehmet Ali Çelebi ile birlikte basın açıklaması yapan  Yalova Milletvekili Özcan Özel  ise; " Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zararuriyeti doğmuştur.

Sözlerimi Hacı Beştaş Veli'nin eline diline beline sahip çık sözleriyle bitirmek istiyorum.

Tüm çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.