banner460
banner128

Eylül geldi diye yüreğimizin kıpır kıpır olduğu zamanlar çok eskilerde kaldı. Ne yeni önlükler, ne yeni kitaplar, ne yeni arkadaşlar, ne yeni öğretmenler. Ne yeni dersler... Umarım çeşitli kademelerde okula başlayacak genç kardeşlerimiz;  bizim ilkokula, liseye, üniversiteye giderken Eylül aylarında yaşadığımız heyecanları, sevinçleri yaşıyorlardır. Ama pandemi onların da bir çoğunda, ailelerinde endişe yaratıyordur mutlak.

Şansları bol olsun.

**

Bir hazan mevsimindeyiz dostlar.

Tiyatrocuları diyorum. Bir bir kaybolup giden, dünyamızdan ayrılan sahnenin emekçileri.

Haziran’da; Levent Kırca ve Oya Başar’ın hazırladğı efsane Olacak O kadar’da çeşitli roller alan Ali Demirel vefat etti.

Temmuz'da son dönemlerden en dikkat çeken muhalif videolarını yapan Turgay Yıldız vefat etti.

Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının  emektar oyuncusu Ahmet Yaşar Özveri’nin vefat haberi geldi.

Bunu devlet tiyatroları ve özel tiyatrolarda bir çok oyunda görev alan Nusret Çetinel’in vefatı izledi.

Ve dün Ferhan Şensoy da sahnelere veda etti.

**

Türkiye; Kemal Sunal’ı, Levent Kırca’yı, Yıldız Kenter’i kaybettiğinden beri keyifsiz. Bir çoğumuzun gülüşü kursağında kalıyor uzun zamandır. Her kesimde büyük kayıplar yaşanıyor ama bizi güldüren, hayatın sıkıntılarını bir nebze unutturmaya çalışan sahne emekçilerinin teker teker gidişi arkada kalanlara daha keyifli günler bırakmıyor. Pandemi ile birlikte sahneler kapalıydı uzun süredir. ‘Alkışı duymasak yaşayamayız’ derlerdi kimi sanatçılar. Bırakın alkışı sahnenin kokusunu bile hissedimiyorlar uzun zamandır. Bu duyarlı insanlar kimbilir hangi sıkıntıları yaşayarak bu olumsuz günleri atlatmaya çalışıyorlar. Zaten önemli bir kesimin sanata yaklaşımı  tu kaka. Bir de pandemi. Sonuç birer birer çekip gidiyorlar. Onlarla birlikte perdeler de iniyor. Hepsine hayatımıza kattıkları sevinçler, yüzümüzde oluşturdukları tebüssümler ve attırdıkları kahkahalar için binlerce teşekkürler. Işıklarda uyusunlar.

**

İnen perdelerle birlikte bizim de yaşama sevincimiz biraz daha kayboluyor.

Keyifli insan arıyoruz. Bozuk psikolojimize iyi gelecek insanla karşılaşmak için dua eder olduk.

Sosyal medyayı açmak yürek istiyor.  Ama mahalleden haberi de artık oradan alabiliyoruz.  Kaçışın mümkünü yok.

**

Pablo Neruda ‘Sırf birisi size iyi akşamlar demedi diye, iyi geçmeyen akşamlar vardır’demiş ya. Çok severim Neruda’yı. Mutlak haklıdır.  Birisi sizlere; “Güzel günleriniz olsun, sağlıklı günleriniz olsun, keyifli günleriniz olsun” derse belki de öyle olacaktır diye aynı dileklerimi iletiyorum hepinize.

Her hazan mevsiminin ardından, baharların geleceğini biliyoruz.

Umudunuzun perdeleri asla inmesin yaşadıkça..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.