banner460
banner128

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in son iki paylaşımı Esenyurt ile ilgili oldu. Esenyurt bize çok yakın bir ilçe. AK Partili Necmi Kadıoğlu döneminde yapılan gökdelenlerle ortaya çıkan büyük bir rantın merkezi oldu. Bu rantı kimler paylaştı? Hangi müteahhitler yaptı bu gökdelenleri?  Esenyurt; ortaya çıkan çok sayıda konutzede,  İmar rantı, gizli kaydedilmiş video, görevden alınan belediye başkanı, vurulan gazeteci. Para, kaset, kan her şey var..

...

Peker son açıklamasında  20 Kasım 2017’de  Beylikdüzü’nün karşısında Esenyurt ilçesi sınırları içerisinde bir sabah uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Gazeteci Ali Tarakçı ‘nın vurulması ile  ilgili olarak eski Belediye Başkanlarından Ali Murat Alatepe’nin azmettirici olduğunu öne sürdü.  Peker; Vuranın da A.Ö olduğunu  iddia ederek, ‘Ali Tarakçı’nın bilmediği ya da bilip te söylemediği şudur. A.Ö’yü azmettiren de Ali Murat Alatepe’dir. Ancak hiç bir şey gizli kalmaz”dedi.

Ali Tarakçı bu iddia üzerine yaptığı açıklamada,  ‘Benim bilmediğim ama Peker’in bildiği birşeyler var o belli’ diyerek “Beni vuran o gece geç saatlerde belediyeye gidiyor bunu biliyoruz. Beni vuranın orda ne işi var?

Beni vurduran bu deyip ismini de verdim emniyete. Esenyurt belediyesinin basın danışmanı beni ziyarete geldi. kabul etmedim. Ben belediyede ihale haberleri yapınca, Necmi Kadıoğlu ben vurulmadan benimle ilgili hesap soracağını söylüyor” açıklamasını yaptı.

...

Peker’in Esenyurt’a gelene kadar ortaya attığı iddiaların hangisi doğru, ne kadar doğru, ne kadar yanlış bize uzak olduğu için yorum yapmamız güçtü. Ancak yukarda da belittiğiniz gibi Esenyurt çok yakın. Bir çok şeyi derinliğine olmasa da diğer iddiaların aksine biraz biliyoruz diyebiliriz. Şu açık. Peker’e  Esenyurtla ilgili bilgi akışı olduğu belli. Peker’i birilerinin enforme ettikleri düşünülebilir. Peki bunlar ne kadar doğru ne kadar yanlış? işin içinde değiliz bilmiyoruz. Ama Peker’in örneğin Ali Tarakçı’nın vurulması ile ilgili  iddiası;  Tarakçı’nın ifadeleri, Emniyetin ilk sorgulamaları, gözaltına alınanların itirafları ile çelişiyor. Peker’in iddiasını doğru kabul edersek bütün bu bilgiler yanlış ! Ya da bu bilgiler doğru ise Peker’in iddiaları yanlış?

Sorular sorular...

-Ali Tarakçı ‘Beni vurduran bu deyip ismini emniyete verdim’ diyor. Ali Tarakçı azmettirici olarak Ali Murat Alatepe değil başka bir ismi dillendiriyor.  Peker, Ali Tarakçı’nın iddiasının gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor.

-Emniyetin saldırı sonrasında yaptığı takip ve soruşturmada saldırgan olarak V.K.  arabayı kullanan olarak ta T.E yakalanmıştı. Operasyonlarda ayrıca arabayı kullanan T.E’nin evinde üç adet tabanca da ele geçirilmişti. Ve bu kişiler Tarakçı’yı vurduklarını itiraf etmişlerdi. Ortada yakalanmış sanıkların itirafları varken Peker neden bu saldırıyla ilgili başka bir iddia ortaya attı. ? Yoksa Esenyurtla ilgili olarak Peker’e yanlış bilgi mi enforme edildi?

-Ali Tarakçı, ‘Başkanın basın danışmanı beni ziyarete geldi kabul etmedim’ diyor. Tarakçı neden bu ziyaretçiyi kabul etmiyor?

-Ali Tarakçı 20 Kasım 2017’de vuruluyor. O gün görevde olan Necmi Kadıoğlu 15 Aralık 2017’de görevden el çektiriliyor ve daha sonra yerine belediye meclisinde , Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan istişareler sonrası Ali Murat Alatepe başkan seçiliyor. Yani Ali Tarakçı vurulduğu sırada Ali Murat Alatepe Esenyurt Belediyesi’nin meclis üyesi. Başkan Yardımcısı değil, belediyede bir görevi yok.

-Ali Tarakçı’ Yaptığım ihale haberleriyle ilgili Kadıoğlu’nun kendisinden rahatsız olduğunu’ belirtiyor.  Hangi ihale haberleri olduğunu hatırlamıyoruz ama Ali Tarakçı’nın belediye başkanlarının görevden alınma haberlerinin kamuoyunda gündeme geldiği günlerde Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da görevden alınacaklar arasında’ olduğunu yazdığını hatırlıyoruz Vurulma süreci öncesinde; Tarakçı’nın Ali Murat Alatepe ile ilgili bir bilgi paylaşımı olup olmadığı bilinmiyor. Biz yok diye tahmin ediyoruz. Öyleyse nerden çıktı Ali Murat Alatepe?

-Şimdi gelelim ana soruya. Tarakçı diyor ki ‘Sedat Peker bir şeyler biliyor belli’. Tarakçı bu ifadeyle ‘Peker’in iddialarının doğru olabileceğine işaret ediyor.’  İddia Tarakçı’yı da şaşırtmış görünüyor.  Nasıl şaşırtımasınki?  Eğer o iddialar doğru olabilecek ise Tarakçı’nın vurulması ile ilgili  kendisinin tüm iddiaları, emniyetin yaptığı tüm soruşturma yanlış ve gerçeği yansıtmıyor. Bu çelişki nasıl açıklanır?

...

Peker, bir gün önce de Esenyurt merkezli açıklamasında,  o günkü başkan Kadıoğlu ile ilgili ortaya çıkan kasetle ilgili olarak o işin arkasında Süleyman Soylu’nun adamları ve iş ortakları olduğunu iddia ettiği Özyurtları hedefe koydu. Keza Esenyurt Üniversitesi’nin de sahibi olarak Özyurtlar’ı işaret etti.

Üniversite ile ilgili el değiştirmede üniversiteyi kuran Nakipoğlu ailesi bireyleri ise başka isimler de ortaya atıyor.  

- Peker’in öncekileri bilmem ama Esenyurtla ilgili iddialarında; neyin gerçek, neyin yanlış  olduğunun da soru işaretleri taşıdığı, hepsinin iç içe karışmış olduğu bu karmaşıklık içinde vatandaşının beyninin çorbaya çevrildiği ama sonuç olarak hiç bir şeyin yerinden kıpırmadığı bir süreç yaşanıyor.  Oysa Peker’in her bir iddiası doğru ya da yanlış kesinlikle soruşturulması gereken çok önemli iddialar.

...

Ve bütün bunlar olurken, ülkede tek kalemde elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam olmak üzere bir çok ürüne zam geliyor. Emekliye ise zam yüzde 8.45.. Yani elektriğe yapılanın yarısı kadar.  Ülkenin emekçileri, dargelirlileri, esnafı büyük bir ekonomik darboğazın içinde yaşam mücadelesi veriyor.  Süreçte; yerinden kıpırdayan tek şey vatandaşın eğer cebinde bir şey kalmış ise biraz daha azalması oluyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.