banner460
banner128

Nereden nereye.. 

1960’larda Anadolu halkının yoksulluğunu ve çaresizliğini ; 

‘Bebek ölü Bebek yanir, bebek hasda, bebek ataş içinde
Ben fakiro,
Ben hakiro
Dohdor ilaç, çarşı bazar tam - takiro
Gurban olam bu ne işdir hooy babooov!”
adlı şiiriyle Türkiye’ye duyuran ve Zap Suyu üzerine bir şiirle köprü yaptıran  Arguvanlı şair Şemdi Belli’den, , 2019'da   beş karaciğer naklini aynı anda yaparak Malatya'nın adını sağlıkta ülke gündemine taşıyan bir başka Arguvanlı Prof.Dr. Sezai Yılmaz’a..

...............

1970’ler öncesi  Malatya’dan ulusal medyaya düşen en önemli haber başlıklarının başında ‘Eşkıya’ haberleri gelirdi.  Hamido aşağı , Hamido yukarı.  

 1980’lere doğru giderken, ülkenin içine düşürüldüğü kötü  bir dönemde ne idüğü belirsiz karanlık odakların çeşitli illerde düzenlediği provokasyonlardan Malatya’da nasibini aldı.  Malatya’dan bu kez böylesi üzücü haberler düştü ulusal medyaya..

Yıllar yılları kovaladı. Dünya epeyce değişti.. Ve bu kez dün Malatya’dan; insanın göksünü kabartan, içini ferahlatan, umutlarını artıran bir haber düştü ulusal ve uluslararası gündeme... Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki bir heyet tarafından beş kişiye aynı anda karaciğer  nakli yapıldı. Operasyon başarıyla tamamlandı. 

...

Ülkenin 1999’larda Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal,  memleketi Malatya’da ismini ölümsüzleştirecek bir eserin yapılmasını ister.    O  günlerde gerçekleştirdiği kalp nakli operasyonunu dünyada adından başarıyla söz ettiren Dr. Gazi Yaşargil’den etkilenen Özal, Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde bir kendi adını taşıyon Turgut Özal Tıp Fakültesi yapılmasını ister..  Özal, bu Tıp Fakültesi hastanesi ve donanımıyla Ortadoğu’nun en önemli sağlık merkez i olacak şekilde faaliyete geçmesi ister.  Bugün o  fakültenin Karaciğer Enstitüsü, karaciğer naklinde bırakın Ortadoğu’yu, Avrupa’nın birincisi, dünyanın ise ikincisi durumuna gelmiş bulunuyor.  Rahmetli sağ olsa  eminim bu başarı karşısında o tonton haliyle giöbek atardı.  Nereden nereye..

...........

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın ‘Başarılarıyla gururlanıyoruz” dediği gibi biz de Prof.Dr. Sezai Yılmaz başta olmak üzere Turgut Özal Tıp Fakültesi ; hocalarına, yöneticilerine, çalışanlarına insanlık adına yaptıkları bu başarılı ameliyatlardan dolayı teşekkür ediyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.