banner460
banner128

Bitmiyor, çektiğimiz çile bitmiyor..

 

Yöneticilerimizin; öngörüsüzlüğünden, kısır çekişmelerinden, grup çıkarlarını toplum çıkarlarının üstünde tutmalarından .. Yok maalesef bu ülkede;  toprak biter, su biter, hayat biter..  Ama insanların; fesatlığı, kıskançlığı, çekememezliği, bireysel egoları hiç bitmez..

Seçersin ki sana hizmet etsin. Yok başına kral olur..

.............

Yağmur bu yağar. 

Bazen tane tane, hafif hafif insanı, toprağı, canlıları okşayarak yağar. Bazen de sinirleri tavan yapmış bir canlı gibi, büyük bir öfkeyle, hışımla yağar.  Sel olur, basar, boğar, katar önüne alıp götürür.

Hele de çukurdaysan, engindeysen toprak zeminden, dere yatağından başına geleceği yağmudur şiddeti belirler.

Bu bilinir.

Bilinir bilinmesine de yöneticilerimiz akıllanmaz. Gider dere yataklarına imar verir.  İşte Esenyurt. 

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt açıklıyor.

Haramidere Dere yatağında dere kotunun altına imar verilmiş.

Ne uğruna .. Rant.. Tedbir var mı. Yok.

O zaman niye basmasın ki sel evleri, işyerlerini..

.............

Şimdi sallanıyoruz biliyorsunuz. Anadolu deprem kuşağının üzerinde. Altımız fay kaynıyor.  Fakir evlerinde çorba bu kadar kaynamıyor muhtemelen.  Az önce yine sallanmışız. Bu kez Ege Manisa Saruhanlı.. Bir doğudan, bir batıdan. Nerden olacağı belli değil ama bir büyük deprem her an kapımızı çalabilir.

Önlem alınması lazım.  İlçelerimizde ki bir çok konut 1999 büyük depremini yaşamış. Bir çok konut ömrünü doldurmuş.

Kentsel Dönüşüm yapılması gerekiyor.

İBB Meclisinden ilgili kararların alınması gerekiyor.

Avcılar Depremin en acı yaşandığı ilçe.

40 Yıllık belediyeci Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün uyarıyor İBB Meclisini.  ‘Vebal altında kalmayalım. 199 depremi  rüyalarıma giriyor hala. Kentsel Dönüşüm için gerekli kararları meclisten geçirmeliyiz’ diyor.   Büyükçekmece’de her hafta üç-beş binanın yıkım haberi geliyor. Uzun süredir Büyükçekmece yenileniyor. Ama yetmez. Bir çok ilçe de Kentsel dönüşüm uygulanması gerekiyor.

Belediye meclisleri önümüzdeki ay toplanacak. Lütfen deprem konusunu gündemin ön sıralarına alın.

.............

Geçen sel yaşandı. Mustafa Kazım Aydın da yazdı.  İstanbul’un görece sorunsuz sanılan ilçeleri.. Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş..

Yok oralarda da altyapı berbat. Binaların su basması haberleri geliyor.

Deniliyor ki,  İBB’nin ilçe belediyelerinden farklı olması dolayısıyla bu ilçeler İBB’nin yapması gereken altyapılar, altyapı iyileştirmeleri gibi bir çok hizmeti ya zamanında almıyor, ya eksik alıyor. Buralarda da aslında altyapı da ciddi sorunlar var.

İmamoğlu’nu en çok düşündüren ilçelerin başlarında;  Bağcılar, Esenler, Avcılar, Esenyurt gibi ilçeler geliyor gibi görünüyor, ancak işin bir de sorunsuz gibi görünen ilçelerde ortaya çıkacak böyle sorunlar var. Bunlar da İmamoğlu’nun başını az ağrıtmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.