banner460
banner128

Bugün 1 Mart.

Resmen bahar.

Kış bitti.

Bir yılı aşkın, ömrümüze kara kış gibi çöken pandemi illeti de bu baharla birlikte defolup gider umarım.

...

Bahar umutlu mevsimdir. Sevinçli mevsimdir. Doğanın uyanışıdır. Sadece doğa değil, bir çok hayvan da doğumunu baharla birlikte yapar.

Baharlara ilişkin hepininizin mutlak güzel anıları, hikayeleri vardır.

Köylerde yaşayanlar bilirler. Ve ben o günleri özlemle anarım her baharla birlikte.

Çocukken köyde yaşardık. Ve baharın başladığı zamanlarda  biz yatakta yatarken ahıra koyunlara ineklere bakmaya giden annemiz kimi sabahlar kucağında o gece doğmuş minik bir kuzuyla gelirdi salonun ortasına..

Bir çul sererdi. Kuzuyu ılık suyla temizlerdi. Sıcak süt içirmeye çalışırdı. Isıtırdı. Kuzucuk ayakları üzerinde duramazdı. .Dünya tatlısıydılar..

Yıllar yılları devirdi. Ne o kuzucukları unutabildim ne de Annemi..

Bahar demek her sabah evde böylesine sürpriz konuklar demek ti. Yeni hayatlar katılıyordu hayatımıza..

...

1 Mart 2021.

İstanbul bu sabah çok güzel.  Umutlu ve keyifli olmak istiyorum. Baharla gelen güzellikleri hatırlıyorum hep. Her türlü olumsuzluğa rağmen. Bu keyfi umudu bir kaç cümleyle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ömrüm ve ömrünüz; nice kötülükleri, karamsarlık dolu günleri geride bırakıp nice güzel günlere merhaba dedi.

Bugün de onlardan biridir diye düşünüyorum. Böylesine güzel bir güne merhaba demek. Bir kışı daha geride bırakmak.  Ne güzel.

...

Alabildiğine doğanın keyfini çıkarmak gibi bir özlemim var.  Alabildiğine dostlarımla –arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmeye hasretim var. Bir yılı değil de sanki ömrümüzü yedi bu pandemi. Ne kadar  da uzun geldi. !

Keyifli ve umutlu gelecekleriniz olsun.

Ömrünüze ve ömrüme nice baharlar görmek nasip olsun efendim..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.