banner460
banner128

O YARALI BEYAZ MARTI

Çoğu kez uzaklardan , bilinmezlerden ve sebepsiz gelir aşk denilen tarifsiz misafir.Gelir ve elini kolunu sallaya sallaya girer gönüle çok rahat bir edayla.Karşı koyulmaz,  aşk’la savaşılmaz , savaşılsa da kaybedilir.Aşkı yenen şimdiye değin olmamıştır.

Bu aşk denilen üç harflik bir okyanuslar deryası kelime sözlüklere de sığmıyor anlam olarak. Yerle bir eder uykuyu.İştahı kaçırır.Esir eder gözleri belkide kör eder göremez hiç bir şeyi ve hiçkimseyi o sevgiliden başka yön o   menzil o herşey o yoktur .   Ve olamaz da ondan başkası o hep o.Onsuz olmaz mutlaka özne yüklem ve eylem o.

O yaralı beyaz bir martıyı andırıyordu bende vakitli vakitsiz gelip gönül balkonuma konan ve beni ilgimi sevgimi bekleyen.Seven varsa ve aşk zirveyse öyleyse aşka aşkla karşılık vermemeye aşk olsun demek düşüyor.

Ben ona aşık olduktan sonra giysilerimin rengi değişti yürüyüşüm bir hal oldu siyah giyinmeye başladım.Asildir siyah bunu herkes bilemez.  Leylidir siyah matemdir siyah sırılsıklam aşık etmiştir siyah leyli leyli.Zaman zamansızlığa dönüşür.Bir duvar saatinin sakracınca sallanır durulur bir o yana bir bu yana.

Sen benim alın yazım oldun

Ben yazmadım ki seni

Ama ben yaşıyorum seni

Yaralı beyaz martım benim

Çok uzaklardan gelip beni seçtin

Öyleyse feda olsun sana

Bu kendi gönül duvarlarının altında

Yıkık ezik ve mahzun bakışlı lal dilli

Bak bu güller senin olsun beyaz olanı sen

Kanadı kırık ve kanlı martı da sensin

Ben seni sevgimle iyileştireceğim

(21-Eylül - 1983 İrlanda-Dublin)

,,,,,,,,,,,,,,,,

Çoğu kez mekan değiştirme önerilir aşk yarası alanlara ve tedavisi o sevgiliden başka da hiç bir şey olmayan aşıklara.Ancak bilinmeli ki giden yanlız değil ki…anılar ve hayallerle yaşanmışlıklarla dolu dolu gidiyordur o aşık belki de çok uzaklara şifa bulmaya şifasaysa bir bakışında bir gülüşünde olmalı onun ama hani o nerede ? kiminle ? Niçin ? Bu üç sorunun net cevabında saklı olmalı hayat veya hayat sonrası doğruları netliği salt hakikati bulabilenlere ne mutlu…

Yaralar enfexiona dönüşebiliyor.Hatta hatta bulaşıcı da olabiliyor.Nasıl ? bir yara ve kimden alınmışa bağlı.Yaralayan oysa evet o ise bilinmeliki devası olmayan yara alınmıştır.Balkonuma yani gönlümün davetsiz misafiri olan ve beyaz yaralı bir martı edasıyla nazlı bir güvercin şekli şemasıyla bana benim olmaya gelen ondan aldım ben bu yarayı.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Odam renga renk çiçeklerle güllerle donatılmıştı sevdiklerim ve arkadaşlarım tarafından.Artık taburcu edilecektim.Bayan doktor yanıma geldi.Sevgi şefkat dolu bakışlarla

- evet artık tamamen iyileştin sizi taburcu edeceğiz arada kontrollere geleceksiniz dedi bana ama neden ? dedi ne ? olmuştu bana ve ben kimdim ? neredeydim ? bana Mehmet çok iyisin canım diyen kimi de boynuma sarılıp bitti ve geçti herşey çabuk geçti sen çok iyisin çabuk toparladın çok güçlüymüşsün diyen bu hanımefendi kimdi ? neden ? bunca yakın davranıyordu.. Anlayabilseydim konuyu daha çabuk anlayablecektim ama tanıyabilseydim.

Odamdan ayrılırken balkona yaralı beyaz bir martı kondu.Ona çok dikkatli baktım sonra da yaralı yaralı uçup gitti hayata ve bana veda edercesine…Bir kaç damla kan kaldı ardı sıra…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.