banner460
banner128

Bir cemevinden; Hz.Ali, Hacı Bektaş-i Veli ve Atatürk resimlerinin kaldırılması ne demek?

*

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Muharrem Ayı vesilesiyle Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti.

Bir Cumhurbaşkanı’nın cemevini ziyaret etmesi gayet doğaldır. Sayın Erdoğan da Cumhurbaşkanı olarak bir cemevini tabi ki ziyaret edebilir. Bu zamana kadar ziyaret etmemesi eksikliktir.

*

Cumhurbaşkanı ziyaret edecek diye Cemevi’ndeki; Hz.Ali, Hace Bektaşı Veli ve Atatürk resimlerinin kaldırılması ise büyük bir skandaldır.

-Yok düzenleme yapılmışta, resimler nemlenmişte, duvar çatlamışta.. Vb. açıklamalar inandırıcı gelmiyor insana. Ama kaldırılan o resimlerin yerine yeni resimler konmuş. Üstelik ziyaretin hemen akabinde yine; Hz.Ali, Hacı Bektaşı Veli ve Atatürk resimlerinin yerine konduğunu öğreniyoruz.

Belli ki resimler kaldırılmış ya da yer değiştirmiş.

*

Anlaşılan o ki bu resimlerin kaldırılması tamamen Cemevi Başkan Ali Ayyıldız’ın bilgisi dahilinde gerçekleşmiş. Başka kimlerin dahli var bilmem.

Alevilik konusunda uzman değilim ama bana göre; 

bunu yapanlar hem cemevi geleneklerine, hem Alevilik tutumlarına karşı yanlış yapmışlardır.

Bunu yapmak,”Kaş yapayım derken göz çıkarmak” olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine de gölge düşürülmüştür. 

Erdoğan’ın, ‘Ziyaret edeceğim cemevinde; Hz.Ali, Hacı Bektaş-ı Veli, Atatürk resmi görmek istemiyorum” diye bir talebi olabilir mi? Mümkün değil.

*

Hüseyin Gazi Cemevi Başkanı ve o cemevinin yönetimi istifa etmelidir. Alevilik inancını temsil edecek durumda değillerdir. Hz.Ali’nin,   Hacı Bektaşı-ı Veli’nin, Atatürk’ün resmini kaldırmak alevilikle bağdaşmaz. Bağdaşmazlık bir yana aleviliği inkardır.

O cemevi başkanı ve yönetimi derhal istifa etmelidirler. Derhal.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.