banner460
banner128

 CHP-İyi Parti ve SP üçgenindeki millet ittifakının diğer muhalefet partilerini de içine alarak genişleyeceği görülüyor.

 Açıklamayı İyi Parti Lideri Meral Akşener yaptı.

 Bunun anlamı açıktır: Uzun zamandan beri muhalefetin ortak bir hedefle bir araya gelip, bunu kamuoyu önünde deklere etmeleri isteniyordu. Evet, başlıktaki gibi bu beklenti nihayet gerçekleşiyor.

 Muhalefet partilerinin millet ittifakı olarak yayımlayacakları deklarasyonla Güçlendirmiş Parlamenter Sisteme dönüş için ortak bir adım attıklarını belirtmekle kalmayıp, bu çıkmazdan nasıl çıkılabileceği yolunda ortak çözümler etrafında da bir araya geldiklerini madde madde açıklamaları bekleniyor.

 Bu arada iktidar hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “neden ellerin arkanda yürüdün?” soruşturması açılması trajikomik bir olay olarak sosyal medyada alay konusu oldu.

 Bir de “Yalan Üretim Merkezi” başlığı altında, yine AKP tarafından hazırlattırılan çizgi filmin CHP lehine sonuçlar doğurduğu anlaşıldı. CHP, bu çizgi filmi kendi sitesine de koyarak iktidara karşı yürüttüğü “hücum” taktiğini daha da geliştirmiş oldu.

 Muhalefet partilerinin bir araya gelerek, aynı hedef doğrultusunda deklarasyon yayınlamalarının millet ittifakının önemli bir başarası olacağı açıktır.

 Bu arada MHP’nin hazırladığı anayasa taslağının ise kendi rafında tozlanacağı görülüyor.

 İktidarın küçük ortağı genel başkan yardımcılarından birinin bir haber sitesine karşı hakaret dolu salvoları da aksi tesir uyandırdı. Bu durumun, Cumhur ittifakının büyük kanadını rahatsız ettiği yorumları yapılıyor.

 Belli ki, MHP Cumhur ittifakında AKP’ye bir yük oluşturuyor.

 Bu rahatsızlığın AKP içinde daha yaygın biçimde dillendirildiği yolunda bilgiler sızıyor.

 Muhalefet partilerinin ataklarının iktidarı sıkıştırdığı ve şaşkınlığa uğrattığı yolundaki tahminler abartılı bulunmuyor.

 Ayrıca, Merkez Bankasının faiz politikasının sabit tutulması da dolar ve enflasyon açısından olumlu bir adım olarak kabul edilmiyor.

 Bu durumda enflasyonun daha da artacağı, yaz aylarında taze sebze ve meyvelerin pazara düşmesiyle birlikte özellikle enflasyonda kısmen düşüşler olmakla beraber, ileride hem dolar üzerinde, hem enflasyon üzerinde baskı yaratacağı tahminleri bazı ekonomistler tarafından dile getiriliyor.

 İlaveten;

 Toplumu bu çıkmazdan çıkaracak tek yolun parlamenter sisteme dönüşle birlikte, hukuk ve fikir ve düşünce özgürlüğü yolunda atılacak adımlarla gerçekleşebileceği, ortak aklın görüşü olarak ifade ediliyor.

 İyi Parti lideri Akşener’in iktidara yönelik “memleket masası etrafında buluşalım” çağrısının anlamı budur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ridvan Nuri saydag.. 3 yıl önce

Güzel bir yazı.. Aynı kanaatteyim.