banner460
banner128

30 Aralık’ta yakın çevremizden; Avcılar CHP İlçe Başkanı Erdal Nas, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt coronaya yakalandı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 30 Aralık’ta vaka sayısını 39 bin 681 olarak açıkladı. Bu resmi olanlar, ya bilinmeyenler, ya test olmayanlar. ..

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tufan Tükek, ‘Her şey allak bullak oldu. Avrupa da kara kara düşünüyor.. Türkiye’de vaka sayısının yılbaşı kutlamaları ile patlayacağı belli. Engellemek çok mümkün gözükmüyor. Önümüzdeki günlerde çok daha yüksek sayılara alışın, bunları bekleyin” uyarısında bulunmuş.

2022 yılının başında karşımıza çıkacak en büyük sorun yine virüs olacak.

*

Ancak ne acıdır ki;  yapılan araştırmalara göre; Avrupa'nin kimi ülkeleri; yeni yılda en çok virüs bulaşmasından, salgından korktuğunu açıklarken, Türkiye’de işsiz kalmaktan, işsizlikten korku bunun önünde çıkmış.

Böylesine toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bir salgının bile önüne geçmiş ekonomik sorunlar. İşsiz kalmak, işinden olmak.

*

Bir yeni yıla başlarken insan güzel şeyler yazmak, umutları yükseltmek istiyor. Ama malesef salgının giderek artması yanısıra; ekonominin berbat durumu,  ülkede; liyakatın, hakkın, hukukun alt üst olduğu giderek te bu sorunların derinleştiği bir durumdayız.

*

Yeni yılın ilk gününde işçi ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zamda olacak gözümüz. Yüzde 50 zam yapılsa bile emeklilerin yarısından çoğunun maaşı asgari ücreti yakalamayacak. Bu durumda bir kaç haftada 8 liradan 18 liraya bir iiki günde gerisin geriye 18 liradan 11 TL’ye düşen kur sarsıntıları arasında gidip gelen bir ekonomik seyredişte yüzde 50 ile gelen zamlar ne kadar dayanır ki?

Ne yazık ki çaresizlikten olsa gerek. “Emekliye de hiç değilse asgari ücrete yapılan zam oranında zam yapılsın” deniyor. Bununla 4 bin 250 TL. Olumlanıyor. Oysa az önce de belirttiğimiz gibi değeri ne kadar,  hafta ya da  kaç ay dayanacak ki? Hadi yıl sonuna kadar tüketim mallarına da zam gelmese diyeceğiz ama mümkün mü?

Durumumuzu anlamak için; Maliye Bakanı’nın Nebati’nin gözlerine değil; işsizin, emeklinin, asgari ücretle geçinenlerin, öğrencilerin, çiftçinin, küçük esnafın gözüne bakın.  Onların gözlerinde; ışıltıyı, umudu, sevinci göreceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyorum. Diğerlerinin gözleri her zaman gülüyor zaten. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.