banner460
banner128

-“ İktidar partisi hiçbir alanda ‘Buyurun siz seçin’ diyemiyor. Önce partiye, sonra ülkeye, yani kendi evine, demokrasiyi getiremezsen çevre ülkelere örnek olamazsın.”  Prof.Dr. Sencer Ayata  (15 Temmuz 2012 T 24 )

.............................

-“CHP’lilerin parti içi demokrasi algısı da bir ölçüde sorunlu. Parti içi demokrasiden daha çok adayların seçim yöntemi anlaşılıyor. Bu nedenle adayların önseçimle belirlendiği illerde CHP liderliğine Kemal Kılıçdaroğlu’nun yükselmesiyle parti içi demokrasinin güçlendiği vurgulanıyor. Adayların genel merkez tarafından belirlendiği illerde ise CHP’de parti içi demokrasinin olmadığı görüşü gündeme geliyor.  Doç.Dr. Yunus Emre (19 Kasım 2015 Cumhuriyet)

.............................

- “Türkiye’de siyasal partiler, kimi istisnalar dışında, adaylarını önseçimle değil parti yönetiminin -çoğu durumda da genel başkanın- tercihlerine göre belirlemektedir. Ülkemizde partilerin örgütlenmeleri ve parti sisteminin oluşumunda mevzuatın belirleyici bir önemi haiz olduğu açıktır. Böyle anti-demokratik bir mevzuatla da ancak böyle bir demokrasi mümkündür. “ Doç.Dr. Yunus Emre ( 10 Haziran 2016 Sosyal Demokrat Dergi)

.............................

-"Parti demek bir kişi. Hangi demokrasiden söz ediyorlar. Bugün kuvvetlerin birliğinden söz ediliyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi yok. Demokrasi de şu anda oksijen çadırında. Bir parti düşünün, 2001'de kurulsun, kendi programında demokrasiden, şeffaflıktan söz etsin, ahlaktan söz etsin, kuvvetler ayrılığı ilkesinden söz etsin ve bugün 16. yılın sonunda tam bir dikta yönetimi olarak ortaya çıksın. Demokrasinin, bir siyasal partinin nereden nereye savrulduğunu herkesin bilmesi lazım.” Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı  (23.05.2017  TBMM grup toplantısı)

 “İstanbul’da başarılı bir il başkanımız var. Biz parti yönetimi olarak, bu başarısından dolayı Canan Hanım ile bir dönem daha yola devam etmekten yanayız”  Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı  (2020 Ocak ilçe başkanlarıyla yapılan toplantı)

............................................

...........................................

Yukardaki alıntılar neden yapıldı, bu sözler neden hatırlatıldı anlaşıldı mutlaka.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , İstanbul’daki 39 İlçe Başkanını toplayarak , 9 Şubat’ta yapılacak il kongresi öncesi  “İstanbul’da başarılı bir il başkanımız var. Biz parti yönetimi olarak, bu başarısından dolayı Canan Hanım ile bir dönem daha yola devam etmekten yanayız” diyerek Canan Kaftancıoğlu lehine tavrını açıkladı ve doğal olarak bu açıklamayla da ilçe başkanlarından farklı bir ses çıkarmamalarını talep etmiş oldu.

Kılıçdaroğlu’nun bu kararı partide yer yer tepkilere neden oldu. Bu tepkiyi dile getiren bir partilinin yaptığı paylaşıma bir başka partili, ‘ Siz bu eleştirilerin onda birini başka bir partide yapamazsınız..” diyerek tepki gösterdi.

İyi de siz değilmisiniz;

-CHP başka partilere benzemez diyen

-CHP’de hak, hukuk, adalet vardır diyen.

-CHP’de parti içi demokrasi vardır diyen

-CHP’de tek adam yönetimi yok diyen..

Ee nerede şimdi bunlar..? Başka partiler Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi kararlar aldığında , onlar için ‘Tek adam yönetimi, parti içi demokrasi onlarda yok.’ Diye eleştireceksiniz, CHP yapınca, ‘Birlik beraberliğe helal getirmeyin!” 

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hem kendi adına hem de CHP adına doğru bir şey yapmadı.  Yaptığının ‘Parti içi demokrasiyle’ uzaktan yakından ilgisi yoktur.  Bunun Canan Hanım’ın siyasi kariyerine sağlıklı bir katkısı da olmayacaktır.  Tabi ki Canan Hanım ile devam edilebilir, tercih edilebilir. Hiç bir sakıncası yok. Ama yöntem sosyal demokrat bir parti tavrına yakışır tavır değildir.

- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Hak-Hukuk-adalet’ diyerek yaptığı günlerce süren büyük ‘Adalet yürüyüşü’ ve CHP’de başlattığı ‘Önseçimle milletvekili adaylarının belirlenmesi’ yönündeki tavrı yara aldı.

-Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakiplerine yönelik olarak sıkça dillendirdiği ‘Parti içi demokrasi eleştirileri’ yara aldı.

-Bilimsel yaklaşımlara göre çağdaş tutum ‘Parti içi demokrasiyi ‘ en üst seviyede uygulamayı önerirken, bu yaklaşıma ters bir yöneliş olarak bilime saygı yara aldı.  

Son sözü yine  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bırakalım.

- “CHP geleneğinde AK Parti'deki gibi biat kültürü yoktur. Biat kültürünü içselleştirmiş olanlar bunu anlayamazlar. “  Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup  Başkanvekili (19 Kasım 2009  T24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.