banner460
banner128

Türkiye’de  Genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile beş yılda bir yapılıyor. Türkiye en son 24 Haziran 2018 de sandık başına gitmişti. Seçim için geri sayım başladı artık. Yani zamanında bile yapılsa bir yıldan az bir zaman kaldı.  Bu yılın sonbahar aylarında bir seçim yapılması çok daha akla yatkın geliyor. Geliyor çünkü AK Parti ve MHP kışın olumsuzluklarını yaşayarak Haziran’da bir seçime gitmek istemez diye düşünüyorum. Erken seçim kararının açıklanmasının eli kulağındadır. Ben bekliyorum. 

*

Milletvekillerimizi özledik biliyor musunuz.

Dört yıl geçmiş. Sorun bakalım kaç defa vekil yüzü görmüşüm? Beni boşver ey okur sen kaç defa vekilini görebildin bir sor kendine bakalım, hafızanı yokla şöyle bir. Zor geliyor değil mi?

*

Önce kimler vekil seçilmişti  İstanbul 3. bölgeden bir hatırlayalım. (Ben kendi seçim çevremi yazıyorum) Sizler de kendi seçim çevrelerinizi düşünebilirsiniz.

AK Parti: Numan Kurtulmuş, Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Doğan Kubat, Tülay Kaynarca, Halis Dalkılıç, Emine Sare Aydın Yılmaz, Nevzat Şatıroğlu, Zafer Sırakaya, Rümeysa Kadak, Ahmet Mücahit Arınç, Mustafa Yeneroğlu, Erkan Kandemir, Şamil Ayrım, Alev Dedegil

CHP: Engin Altay, Erdoğan Toprak, Mehmet Bekaroğlu, Zeynel Emre, Sibel Özdemir, Özgür Karabat, Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan,  Nazır Cihangir İslam.

MHP: Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem, Hayati Arkaz

İYİ Parti: Ahat Andican, Ümit Beyaz

İYİ Parti’den 2018’de İstanbul 3. Bölge’de üç milletvekili çıkmıştı ancak seçilenlerden hemen sonra  Hayati Arkaz MHP’ye geçmişti.

*

Şimdi gelelim dört yılda bölgede görebildiğimiz vekillere.

MHP’li; Fethi Yıldız, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem ve Hayati Arkaz’ı bir kaç defa gördük. Silivri’deki toplantılara geldiler. Fethi Yıldız’ı bir kez, İsmail Faruk Aksu’yu defalarca, Hayati Arkaz ve Arzu Erdem de bölgedeki toplantılara katıldılar.

İYİ Parti’den Ahat Andican İYİ Partinin ilçeler programı kapsamında mahallelerde yapılan toplantılara katıldığında görebildik. Ümit Beyaz bey’i ise ben hiç bir etkinlikte görmedim.

Ak Parti’den Tülay Kaynarca’yı defalarca bölgedeki etkinliklerde gördük. Bölgeye en çok uğrayan Milletvekilleri arasında ilk sıralarda yer alıyor Kaynarca. Son bayram kutlaması etkinliğinde, Esenyurt’ta yaşanan sel baskınında yine bölgede Tülay Kaynarca vardı.  Kaynarca dışında yukardaki AK Partili vekillerden hiç birini bölgede göremedim ben.

Gelelim CHP’ye. Zaman zaman; Engin Altay, Turan Aydoğan, Zeynel Emre,  Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve Sibel Özdemir'i bölgedeki etkinliklerde, cenazelerde gördük. Bölgemiz milletvekili olmamasına rağmen; Akif Hamzaçebi’nin de; gerek konutzede vatandaşlar, gerek orman köylerinin sorunları ile ilgili çalışmalar için bölgeye geldiğini duyduk. Hatta bir seferinde Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in bile bölgeye gelerek Silivri İlçe Teşkilatını ziyaret ettiği bilgisi de paylaşıldı. Ama hiç biri bölge basınının karşısına çıkmadı.

*

MHP’liler gelince genellikle bölgedeki basın mensupları davet ediliyor. İYİ Parti’de aynısını yapıyor. CHP ve AK Partili vekillerin gelip gittiğini bölge medyası sosyal medya paylaşımlarından öğrenebiliyor. Tülay Kaynarca dışında Ak Partili vekil görme şansımız olmadı dört yıl. CHP’li ise hiç görmedik. Sadece duyduk.

Dile kolay dört yıl.

Eskiden bir Malatyalı vekil vardı hemşerim Mevlüt Aslanoğlu. Mekanı cennet olsun. Arada bir bölge basını ile bir araya gelir bölgede yaptığı çalışmaları anlatır, sorunları bölge basınıyla da paylaşırdı.

CHP’liler beni çok şaşırttı. Yani düşünün ben Malatyalıyım. Malatyayı biraz yakından takip ediyorum doğal olarak.  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba nerdeyse ayda bir Malatya basınıyla bir araya geliyor, basın toplantısı yapıyor.  Ağbaba, köy köy, ilçe ilçe geziyor.  Vilayetin medyası ile iç içe. Ağbaba bir örnek. Taşra vekillerinin çoğu muhtemelen öyle. 

*

Dile kolay dört yıl geçmiş.

Tamam ülke genelinde çok ama çok önemli işleriniz var. Ulusal düzeyde siyaset yapıyorsunuz. Çok önemli işlere, araştırmalara da imza atıyorsunuz.  Ama insan ayda yılda, bayram da bir program yapmaz mı bölgesinde.

Soruyorum; Esenyurt’u sel bastı hangi vekil geldi? Bayram geçti dokuz günlük tatil. Hangi vekil geldi? Bir Tülay Kaynarca.

Burası İstanbul'un 3. seçim çevresi ve beş milyonluk bölge.Oldukça da canlı bir bölgesel basını bulunuyor

Çok mu zordur, dört yılda bir kere bile milletvekili seçildiğiniz bölgede  bölgesel basına yönelik basın toplantısı yapmak? Ne kaybederdinizki?

Neyse seçim yaklaşıyor. Vekillerle hasretimiz bitecek.

Gerçekten özledik hepinizi. 

Bekliyoruz efendim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.