banner460
banner128

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vatandaşın sorunlarını dinleme amacıyla Türkiye genelinde başlattığı  “Adım Adım 2023- İl il Anadolu” gezilerinin Silivri ilçesinde yapılan toplantısını izledim.

Çok net bir şekilde iki nokta ortaya çıktı. Hangi konuşmacı kürsüye çıkarsa çıksın; MHP’nin Silivri’deki Belediyesi söz konusu olduğunda oldukça keyifli ve özgüven yüksekliği ve inandırıcılık ortaya çıkarken; ekonomi ve genel siyaset söz konusu olduğunda; sıkıntının yüzlere yansıdığı dikkat çekti. 

*

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, icraatlarını anlatırken kendine güveni tamdı. Kelimelere vurgusu, örneklemelerine inancı ve inandırıcılığı çok yüksekti

Keza İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Milletvekilleri Arzu Erdem, Hayati Arkaz,  Silivri’deki başarılarını dile getirirken oldukça rahattılar, yüzlerine sevinç ve gurur yansıyordu. İnandırıcılıkları yüksekti. Silivri halkına bir kaç kez teşekkür ettiler. Bu bölüme ilişkin konuşmalara kimsenin pek bir şey diyebileceğini de zannetmiyorum.

MHP İstanbul’da tarihinde ilk defa belediye başkanlığı kazanmış. Elbette övünecekler. Kimsenin diyebileceği bir şey yok.

*

MHP’li konuşmacılar, Türk Milliyetçiliği, vatan bütünlüğü, terörle mücadele konularını dile getirirlerken de rahattılar. Bu konudaki duyarlılıklarını zaten herkes biliyor.  Arzu Erdem de, Volkan Yılmaz da, Feti Yıldız da bu bölümlere girerken oldukça rahattılar ve söylediklerinin inandırıcılığı yüksekti.

*

Ama ne zamanki cumhurbaşkanlığı sistemi, ekonomik durumlara girdiler bütün sıkıntı yüzlerine yansıdı inandırıcılıkları oldukça düştü.

Mesela Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemini överken bu sıkıntı yüzüne yansıdı. Aksu kendinden önceki konuşmacılar gibi şanslı değildi çünkü sıkıntılı alanla ilgili konuşmak O'na düşmüştü.  Aksu,   Cumhuriyet döneminde “79 yılda 51 hükümet geldi” diyerek koalisyonları, hükümet istikrarsızlığını eleştirirken,   insanın aklına ister istemez ‘ Almanya İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hep koalisyonlarla yönetiliyor ama ekonomileri dünyanın en güçlüsü’ düşüncesi gelip oturabiliyordu. Yine; ihracatın arttığı ifade edilirken ‘ Madem bu sistem iyi  o halde neden sık sık merkez bankası başkanı, maliye bakanı değişir?” soruları gelebiliyordu.  Nitekim Aksu'nun sıkıntılı alanla ilgili konuştuğu 'Fiyat istikrarı konusunda yaşanan sıkıntıların önüne geçilecek" sözleriyle kendi ifadelerine de yansıyordu. 

*

Yine örneği Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın;  AİHM’in Yunanistan konusundaki,  Yunanistan’ın AİHM kararlarını uygalamamasına ilişkin tavırları dile getirirken güvenli ve inandırıcılığı yüksek olurken, ‘Seçim 2023’te olacak’ derken bu söze ‘Acaba?” sorusunu soranlar çok olmuştur diye düşünüyorum.

*

Ve ardından son perde. Toplantıda kim söz aldıysa bir sıkıntı dile getirdi.  Sivil Toplum Kurulu ve Meslek kuruluşu temsilcileri de yukarıdaki tesbitleri doğrularcasına konuşmalarında; yaşanan sıkıntıları dile getirirken, yer yer Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ise başarısını dile getirdiler.

Toplumun tüm kesimlerinde büyük bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Fiyat istikrarının olmaması, sürekli zamlar, yükselen kurlar, enflasyon.. Doğal gaza, elektriğe, ekmeğe, şekere velhasıl kelam tüm tüketim maddelerine ard arda gelen zamlar tüm vatandaşları büyük bir sıkıntıya düşürken, MHP’lilerin de bu konularda çok rahat olmadıkları anlaşılıyor diyebiliriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.