banner460
banner128

Magazin Dünyasında serin rüzgarlar



Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Magazin Gazetecileri Derneği için her ay düzenli olarak hazırladığı “magazin ve sanat camiasının medya raporu” açıklandı. Siyasi gündemin, sanat camiasını da etkilediği Ekim ayında yaşanan flaş gelişmelerin ve olay açıklamaların yer aldığı gündemden derlenen haber başlıkları ve detaylar ise şöyle…


Magazin ve sanat dünyası birbirinden çarpıcı gelişmelerin yaşandığı bir ayı daha geride bıraktı. Soğuk havaların yavaş yavaş etkisini göstermeye başladığı Ekim ayında magazin gündeminde sıcak gelişmeler vardı. Ayın en çok konuşulan ünlüsü sosyal medya üzerinden boykot edilen Cem Yılmaz olurken, Acun Ilıcalı ise canlı yayın esnasında eski eşi Şeyma Subaşı’dan gelen mesajla gündemde yer aldı. Türk dizi ve sinema tarihinin başarılı oyuncularından Tarık Ünlüoğlu’nun vefatı ise sanat camiasını yasa boğdu.

Siyaset rüzgârı sert esti…
 

Filmlerinin yanı sıra sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da adından bolca söz ettiren ünlü komedyen Cem Yılmaz, siyaset gündeminin rüzgârında kaldı. Kaz Dağları olayına destek veren Cem Yılmaz, Diyarbakır’daki evlat nöbeti konusunda terör örgütü PKK aleyhine yorum yapmayıp Barış Pınarı Harekatı’na sessiz kalınca, çeşitli kesimlerden tepkilerle karşılaştı. Ünlü komedyen Mehmetçik Vakfı'na bağış yapsa da tepkiler devam etti. Cem Yılmaz’ın, 18 Ekim’de vizyona giren filmi için #cemyılmazınfilminegitmiyorum etiketi ile sosyal medyada boykot başlatıldı. Boykotun da etkisiyle Cem Yılmaz gişede beklediği sonuca ulaşamadı. İlk üç günde 276 bin 86 kişi tarafından izlenen Karakomik Filmler serisi, Cem Yılmaz'ın şimdiye kadarki en kötü açılış yapan filmi oldu.
 

Cem Yılmaz cephesinde, Ekim ayının olumsuz gelişmelerden biri de aşk hayatında yaşandı. 1.5 yıldır birlikte olan Cem Yılmaz - Defne Samyeli çiftinin ayrılıkları gündeme bomba gibi düştü. Daha önceden de ayrıldıkları iddia edilen çift, çektikleri video ile söylentileri yalanlamıştı.

Yaşadığı ayrılık ve boykot ile adından 6 bin 583 haberde söz ettiren Cem Yılmaz, Ekim ayı magazin gündeminin zirvesinde bulunurken, sessizliğini koruyan Defne Samyeli ise bin 551 haber ile en çok konuşulan ünlü isimler listesinde yer aldı.
 

Subaşı’ndan gelen mesaj çok konuşuldu…

Magazin gündeminde adından sıkça söz ettiren medya patronu Acun Ilıcalı, kendi kanalında yayınlanan programa konuk olarak katıldı. Canlı olarak yayınlanan programda telefonundan video izletirken Ilıcalı’ya, eski eşi Şeyma Subaşı’dan "Acun selam, ne zaman bir görüşebiliriz? Tarihleri konuşmamız lazım Miami oteli ve parayla ilgili başka bir şey daha konuşacağım." mesajı geldi. İfşa olan mesaj, sosyal medyada kısa sürede trend oldu.

İstisnasız her ay magazin gündeminde yer bulan medya patronu, Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre Ekim ayında da 5 bin 533 habere adını yazdırarak en çok konuşulan diğer isim oldu. Canlı yayında attığı mesajla Subaşı, aldığı tepkilerle birlikte adını 2 bin 544 habere yazdırmayı başardı.

Saat polemiği gündemdeydi…

Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Demet Akalın, Ekim ayında şarkıcı Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin ile yaşadığı saat polemiği ile gündemdeydi. Akalın, Berkay’ın doğum yapan eşine bir saat hediye eder. Ancak iddialara göre Şahin çifti bu saati mağazaya götürüp geri vererek parasını almak ister. Mağaza yetkilisi ise durumu Akalın’la paylaşınca, aralarından su sızmayan iki arkadaşın arasına kara kedi girer. Özlem Ada Şahin saati satmadıklarını bileğine büyük geldiği için değiştirmek istediklerini söylese de Akalın ikna olmaz.

Türk pop müziğinin gözde isimlerinden Akalın, Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre 5 bin 95 habere adını yazdırarak Ekim ayında magazin camiasının en çok konuşulan üçüncü ismi oldu.


Tarık Ünlüoğlunu kaybettik…
 

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin Ünal Bey’i, Kurtlar Vadisi’nin Testere Necmi’si…

 
Türk dizi ve sinema tarihinin bilinen isimlerinden usta oyuncusu Tarık Ünlü oğlunu kaybettik. Bir yılı aşkın süredir akciğer kanseri ile savaşan ve geçtiğimiz ay hastaneye kaldırılan oyuncudan, kötü haber geldi. Tedavi gördüğü hastanede 61 yaşında hayata gözlerini yuman usta oyuncunun ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu. Tarık Ünlüoğlu için Mecidiyeköy’de anma töreni düzenlendi. Törende konuşma yapan sanatçı arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Usta oyuncunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, törenin ardından Levent Camii'ne getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Gözü yaşlı sevenlerini geride bırakan Tarık Ünlüoğlu 4 bin 530 haberde anıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.