banner460
banner128

'Siyah-beyaz' fotoğraf sergisi

Fotoğraf ustaları ve alanında isim yapmış sanatçıların objektiflerinden insanların günlük yaşamları ve kent görünümlerinin sergilendiği, 'Fotoğraf Sanatımızdan Bir Seçki Siyah ve Beyaz' başlıklı fotoğraf sergisi, Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlere kapılarını araladı.

Sergide, Ara Güler, İzzet Keribar, Gültekin Çizgen, Dora Günel ve Nuri Bilge Ceylan gibi usta sanatçıların objektifinden fotoğraf kareleri sergileniyor.

Dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte Genç Cumhuriyet'le ilerleme kaydedecek olan fotoğraf sanatı da Türkiye'deki değişimlere odaklanır. Fotoğraf sanatının en önemli isimlerini bir araya getiren bu sergi, 1920'li yıllardan sonra dünyada yaşanan sanayi ve endüstriyel gelişmelerle birlikte sanatın seyrinin değişmesini gözler önüne seriyor. Bu kayıtlardan yapılan siyah-beyaz seçki ile oluşan sergi, Türk fotoğraf sanatının ustalarının objektifinden insanların günlük yaşamlarını, kent görünümlerini, deniz ve doğa görüntülerini izleyicilerin beğenisine sunuyor.

Sergi, 10 Mart'a dek AKSM'de gezilebilir.

Sergide çalışmaları bulunan sanatçılar;

Ahmet ESMER – Ali BOROVALI – Ara GÜLER - Atilla TORUNOĞLU – Ayhan EROLGİL – Celal ÜLKEN – Cemal GÜLAS – Cemal IŞIN – Cemal TURGAY - Cengiz KARLIOVA - Çetin ŞENCAN – Gültekin ÇİZGEN – Dora GÜNEL – Emin HAKARAR – Emre İKİZLER – Ercan ARSLAN – Ergin MİNİSKER – Ersin ALOK – Esat TENGİSMAN – Fahri YETMAN – Faruk AKBAŞ – Fikret OTYAM – Fikri SOYLU – Gülay ALOK - Halit ULUÇ – Haluk DOĞANBEY – Hüseyin KIRCALI – İbrahim TEMO – İzzet KERİBAR – Lütfi ÖZGÜNAYDIN – Mesut ILGIM – Mustafa KAPKIN – Mustafa TÜRKYILMAZ – Nadir EDE – Nasuh MAHRUKİ – Necip SARICIOĞLU – Nevzat ÇAKIR – Nihat KÜÇÜK – Nural DENKER – Nuri Bilge CEYLAN - Oruç MURADOĞLU – Osman Aziz YEŞİL – Ozan SAĞDIÇ – Ömer YAĞLIDERE – Önder AKSOY – Reha GÜNAY – Sami GÜNER – Selmin BAŞAK – Serhat GÖKÇAYLAR – SerkantHEKİMCİ – Şemsi GÜNER – Tansu GÜRPINAR – Turhan DOYRAN – Yılmaz KAİNİ – Yusuf DARIYERLİ'nin çalışmaları yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.