banner460
banner128

‘Paralel Evrenler’ Muratpaşa'da

Farklı dünyaları aynı fotoğraf karesinde bir araya getiren dünyaca ünlü dijital kolaj sanatçısı Uğur Gallenkuş’un Türkiye’deki ilk sergisi ‘Paralel Evrenler’, Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı.

Açlık, savaş, yoksulluk, şiddet gibi görülmeyen ya da görülmek istenmeyen insanlık hallerini zıtlarıyla birleştirip tek bir fotoğraf karesinde çarpıcı bir biçimde sunan dijital kolaj sanatçısı Uğur Gallenkuş, Türkiye’deki ilk sergisi, Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı. Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen serginin açılışında Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ve sanatçı Gallenkuş’un yanı sıra çok sayıda davetli yer aldı.

Açılışta konuşan Başkan Uysal, bilgisayar başında yalnız bir insanın aynı zamanda kendini dünyaya duyuracak enstrümanlara da sahip olduğunu söyledi. Bu zıtlar dünyasında içeriğin, çarpıcı şeyler ürütmenin ön plana çıktığını belirten Başkan Uysal, Uğur Gallenkuş’un da bu tanıma çok iyi uyduğunu söyledi. Kendisini Antalya’da, Muratpaşa’da ağırlamaktan onur duyduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Kendisini sizlerle tanıştırmaktan da çok mutluyum” dedi.

ATAV Başkanı Ege ise, Uğur Gallenkuş’un sergisini, Türkiye’de ilk kez Antalya ve Muratpaşa’da düzenliyor olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Serginin gerçekleşmesinde gösterdiği özen ve destek dolayısıyla Başkan Uysal’a teşekkür eden Ege, “Ayrıca, bu sergiyi seçkin sergilere ev sahipliği yapan ve adını ünlü sinema sanatçımız Türkan Şoray’dan alan kongre ve fuar merkezimizde sanatseverlerle buluşturmak bizim için çok değerli. ATAV olarak bu işe sahip çıktık. Çünkü misyonumuz, bu kenti kültür ve sanatla, doğasıyla da tanıtmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve davetliler sanatçı Gallenkuş’la birlikte sergiyi gezdi. Uğur Gallenkuş’un 50 çalışmasının yer aldığı ‘Paralel Evrenler’ isimli sergisi bir ay boyunca ücretsiz gezilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.