banner460
banner128

Kepez Müzesi'ne 652 bin ziyaretçi

Kepez Belediyesi’ne 4 ödül kazandıran Anadolu Oyuncak Müzesi,  açıldığı 2017 yılından bugüne kadar 652 bin 51 ziyaretçi ağırladı. Müzenin ziyaretçi sayısı, salın dönemindeki kesintili açılmaya rağmen yıldan yıla artıyor.

Dokumapark’taki Anadolu Oyuncak Müzesi, hem bünyesinde bulundurduğu oyuncak sayısı, hem de kabul ettiği ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye’nin en çok ziyaret edilen oyuncak müzesi olarak tarihe geçti. Kepez Belediyesi’nin Dokuma Fabrikası’nın kreş binası olan yapıyı tarihi dokusunu koruyarak, Antalyalılara armağan ettiği müze ziyaretçi akınına uğruyor. Kepez’de 2017 yılında açılan müze, bugüne kadar 652 bin 51 ziyaretçiye kapılarını araladı.

BİNLERCE OYUNCAK VAR

Yabancı ve yerli  turistlerinde ilgi odağındaki müze, çocukları anne ve babalarının çocukluğuna, büyükleri de kendi çocukluk anılarına götürüyor.  Anadolu Oyuncak Müzesi’nde, 13 binin üzerinde oyuncak, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileniyor. Pinokyo, ahşap oyuncaklar, masalcı nine, anılar odası, Temel Reis gibi farklı isimlerde temaların yer aldığı müzenin, çıkış kapısı oyun bahçesine açılıyor ve çocukları da burada kara tren karşılıyor.

DÖRT ÖDÜLLÜ ALDI

Muhteşem bir atmosfere sahip müze bugüne kadar 4 ödülünde sahibi oldu. Müze, 2017 yılında Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve TKB Proje Ödülü, 2018 yılında TKB’nin Müze Özendirme Yarışmasında Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.