banner460
banner128

İmamoğlu Türkü Festivali'ne davet edildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27-28 Temmuz’da Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde düzenlenecek dünyanın ve ilk ve tek Türkü Festivaline davet edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile birilkte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek,  27-28 Temmuz tarihlerinde Arguvan’da düzenlenecek 14. Uluslararası Arguvan Türkü Festivaline davet ettiler.   Ağbaba konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda;  “Dünyanın ilk ve tek Türkü Festivali, 27-28 Temmuz'da türkülerin gözdesi Arguvan'da gerçekleştirecek.

Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Imamoğlu'nu ziyaret ederek, 14. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ne davet ettik. “ dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ta  ziyaretle ilgili olarak gösterdiği ilgiden dolayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu ve Baykal da katılmıştı.

Türkü Festivali bugüne kadar aralarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve  eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’nda bulunduğu bir çok ünlü ismi ağırlamıştı.

Baykal: Arguvan bin yıllık geleneği sürdürüyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal,  Arguvan’da düzenlenen 2008 yılında düzenlenen 6. Türkü Festivaline katılmıştı.  Baykal’da festivalde yaptığı konuşmada;  Arguvan'ın Türkiye'nin kültür kimliğini taşıyan yörelerden biri olduğunu belirten belirterek, "Arguvanımız bin yıllık geleneği sürdüren ve özünü yitirmeyen türkülerimizi yaşatıyor. Arguvan'ın kültürümüze kattığı değerin yanında bir kültür evinin bile bulunmadığını gördüm. Ben Malatya Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu'dan devletin de bütün kaynaklarını kullanarak, bu ilçemize bir kültür evi yapmasını istiyorum. Eğer ki bu devletin buraya bir kültür evi yapacak kaynağı yoksa, bizlerin gücü ve beraberliği kaynak bulmaya yetmelidir, yeterli olacaktır" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu: Türkülerden ders almalıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Arguvan’da 2014 yılında gerçekleştirilen 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivaline katıldı.  Kılıçdaroğlu, "Biz o türkülerden her zaman ders çıkarmayı bildik. Ders çıkarmak zorundayız. Türküler böyledir. Anadolu toprağı türküler açısından bereketli bir topraktır" demişti.

Baykal’ın isteğini İlgezdi gerçekleştirdi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ınArguvan’a yapılmasını temenni etiği Kültür Merkezi’ni sonraki yıllarda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gerçekleştirdi.  İlgezdi, ilçeye Turnam İlgezdi Kültür Merkezi adı verilen modern bir kültür merkezi yaptı.

Festival tanıtımı kapsamında yarın da saat 13.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.