banner460
banner128

“Her şeyi sevdim, yolum açıldı”

Muazzez İlmiye Çığ belgeseli izleyiciyle buluştu


Altınbaş Üniversitesi’nin “Topluma ve Kültüre Hizmet Edenler” projesi kapsamında hazırlanan ve tanınmış Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın hayatını anlatan belgesel, Çığ’ın canlı bağlantılı katılımıyla üniversitenin Gayrettepe Yerleşkesi’nde gösterildi.
Yapılan bağlantıda konuşan Çığ, “
Ben her şeyi seviyorum. İnandığımız Tanrı yalnız sevgi istiyor. Toprağı, insanı, doğayı seveceksiniz. Eğer severseniz o Tanrı yolunuzu açıyor. Daima her şeyi sevdim ve her şey önüme geldi” dedi.       


Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Özaydın’ın yönettiği belgeselin hazırlanmasında aynı üniversiteden Dr. Cüneyt Gök, Maltepe Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Murat Fevzi Gezer ve Ayşe Nedret Özaydın görev aldılar.

“Ülkemizde herkesin iyi olmasını istiyorum”
Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ile sanatseverlerin katıldığı gösterime Mersin’den video bağlantısıyla katılan Muazzez İlmiye Çığ, kısa bir konuşma yaptı. Bu belgeselin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Çığ, “Ben çok iyiyim. Ülkemizde herkesin de çok iyi olmasını istiyorum.” dedi. Yıllardır çalışma ve araştırma yaptığı Anadolu insanına dair gözlem ve düşüncelerini paylaşan Çığ, Anadolu halkının Türk kimliğini Atatürk ile benimsediğini belirterek, “Atatürk bize Türklüğümüzü öğretti. Türk Dil Tarih ve Coğrafya Fakülteleri açıldı. Ülkemizde muazzam bir gelişme oldu” dedi. Düzenlenen program nedeniyle büyük bir mutluluk ve bahtiyarlık içerisinde olduğunu söyleyen Çığ, hayattaki başarılarını neye borçlu olduğu sorusunu ise, “Evvela sevgi dolu bir ailede doğdum, büyüdüm ve yaşadım. Ardından sevgi dolu bir aile kurdum. Ben her şeyi seviyorum. İnandığımız Tanrı yalnız sevgi istiyor. Toprağı, insanı, doğayı seveceksiniz. Eğer severseniz o Tanrı yolunuzu açıyor. Daima her şeyi sevdim ve her şey de önüme geldi.” sözleriyle yanıtladı.           


106. Doğum gününde özel gösterim yapılacak

105. yaşını süren Çığ’ı anlatan “Zamanın Ötesinde – Muazzez İlmiye Çığ” adlı belgeselin çekimleri geçtiğimiz Temmuz ayında Mersin’de gerçekleşti. Yönetmen Prof. Dr. Sabri Özaydın, Mersin’in yanı sıra, yaklaşık üç ay boyunca ülkemizin çeşitli yerlerinde dolaşarak, projeyi destekleyecek görüntüler çekti ve Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Cenk Kaptan ile filmin kurgusunu Nisan 2019’da tamamladı. Belgesel film ayrıca, Muazzez İlmiye Çığ’ın yaşadığı Mersin’de, 106. doğum günü olan 20 Haziran’da düzenlenecek özel bir programda kendisinin de katılımıyla gösterilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.