banner460
banner128

Esenyurt kültür sanatta fark yaratacak

Esenyurt’u kültür ve sanatla anılan bir kent haline getirmeyi hedefleyen Esenyurt Belediyesi, Ocak ayı için dopdolu ve renkli bir program hazırladı. Kültür İşleri Müdürlüğü, Ocak ayı içerisinde konserler, film gösterimleri ve tiyatro oyunları gibi birçok etkinliği Esenyurtlu sanatseverlerle buluşturacak.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Ocak ayı için yine çok renkli bir kültür sanat programı hazırladı.  Konserler, film gösterimleri, tiyatro oyunları ve özel anma programları gibi geniş yelpazedeki birçok etkinliği kapsayan program ilçede yaşayan vatandaşları kültür sanata doyuracak.

BU AY 4 YETİŞKİN 4 ÇOCUK OYUNU SAHNELENECEK

Tamamı ücretsiz izlenebilecek olan etkinlikler kapsamında 10 Ocak Cuma günü saat 20.00’de ünlü halk ozanımız Mahzuni Şerif’in hayatını işleyen ‘Mahzuni Şerif’ adlı oyun Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde sahneye konacak. Bu oyunun yanı sıra 16 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de ‘Halktan Biri’, 22 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de ‘Evlilik Oyunu’ ve 27 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de ‘Kahvede Şenlik Var’ adlı yetişkin tiyatro oyunları da Erol Olçok Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Erol Olçok Kültür Merkezi’nde ayrıca 18 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te ‘Mavi’nin Rüyası’ ile 21 Ocak Salı günü saat 13.00’te ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’ adlı çocuk oyunları da sahnelenecek.

Esenyurt Kültür Merkezi sahnesinde ise, 28 Ocak Salı günü saat 13.00’te ‘AR-KA-DAŞ’, 30 Ocak Perşembe günü saat 13.00’te ise ‘Bir Doğa Masalı’ adlı çocuk tiyatrosu sahnede olacak.

KONSER, SİNEMA VE ÖZEL PROGRAMLARLA KÜLTÜR SANAT DOLU BİR AY

Ocak ayın programında, çocuklar için tiyatronun yanı sıra film gösterimleri de yer alıyor. ‘Sihirbazın Balonları’ adlı film 18-25 Ocak tarihleri arasında, ‘Kediler’ adlı film ise 26-31 Ocak tarihleri arasında Esenyurt Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Her iki film de 10.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde olmak üzere 4 ayrı seansta izlenebilecek.

KIVIRCIK ALİ VE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ESENYURT’TA ANILACAK

Esenyurt Belediyesi yetişkin ve çocuk tiyatrolarının yanı sıra önemli olaylar ve kişiler için de bir dizi anma programları düzenleyecek. Bu kapsamda Esenyurt Kültür Merkezi’nde, 15 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de ‘Kıvırcık Ali’yi Anma Gecesi’, 17 Ocak Cuma günü saat 19.30’da ise ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’ düzenleyecek. Yarıyıl tatiline girecek olan minikler için de özel bir program hazırlayan Esenyurt Belediyesi, 23 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te Esenyurt Kültür Merkezi’nde ‘Sömestr Şenliği düzenleyecek.

ASIRLIK TÜRKÜLER ESENYURT’TA SESLENDİRİLECEK

İlçedeki müzikseverleri de unutmayan Esenyurt Belediyesi, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde iki ayrı konser düzenleyecek. Esenyurt Belediyesi Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun icra edeceği ‘Şarkılar Seni Söyler’ adlı konser 19 Ocak Pazar günü saat 17.00’de, Esenyurt Belediyesi Türk Halk Müziği Grubu’nun ‘Asırlık Türküler’ adlı konseri ise 26 Ocak Pazar günü saat 18.00’de müzikseverlerle buluşacak.

‘2020 UMUT DOLU BİR YIL OLACAK’

2020 yılında Esenyurt’ta, barış ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini, daha umut dolu bir yıl olacağını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Yeni yılı her birimiz yeni beklentilerle karşıladık. Öncelikle herkese sağlık ve mutluluk diliyorum. Belediyemizce hazırladığımız ve sizlerin beğenisine sunduğumuz programlarda da hep daha iyiyi bulmaya çalışacağız. Hepimizin hayata dair söyleyecekleri var ve bizler bu söyleyeceklerimizi daha anlamlı hale getirmek istiyoruz. Bunun için kültür ve sanattan kopmamalıyız. Yeni ve çığır açacak seçkin programlarda buluşmalıyız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.