banner460
banner128

Ekolojik Çizgiler'de birincilik İranlı Akbari'nin

Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Büyükçekmece Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Yarışmada birinciliği İranlı Mohammad Hossein Akbari kazandı.

Evrensel bir sanat olan karikatür aracılığıyla çağımızın sorunlarına dikkat çekmek, kültürleri buluşturmak ve genç çizerleri özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü Mohammad Hossein Akbari kazandı. İkincilik ödülü Musa Gümüş’ün olurken Üçüncülük Ödülü’ne Sait Munzur’un eseri layık görüldü.

*

Mansiyon ve Jüri Özel Ödülü

Ehsan Ganji, Friedrich Tasser ve Muhammet Akyıldız mansiyon sahibi olurken Jüri Özel Ödülü de Galym Boranbayev’in eserine verildi.

Genç yeteneklere ödül

18 yaş altı kategorisinde Birincilik Ödülü Burak Bediroğlu, Mustafa Nasuh Aşık ve Sudenur Küçükbaş arasında paylaştırıldı.

*

Ödül töreni 5 Haziran’da

Yarışmanın ödül töreni ve sergisi 5 Haziran 2022 Pazar günü saat 14.00’te, Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Dumlupınar Salonu’nda gerçekleştirilecek.

*

Başkan Dr. Hasan Akgün Seçici Kurul’daydı

Yarışmanın Seçici Kurulu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü H. Gürhan Ozanoğlu’ndan oluşurken Yarışma Koordinatörleri de karikatüristler Cemil Cahit Yavuz, Yılmaz Aslantürk, Nahit Maghsoudi, Kürşat Coşgun, Ayşen Baloğlu ve Behzat Taş idi. Behzat Taş aynı zamanda Yarışma Küratörü olarak görev yaptı.

*

-Yasemin SARAÇ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.