banner460
banner128

Büyükçekmece kitap günleri miniklerin akınına uğruyor

Büyükçekmece Belediyesi 3’üncü Kitap Günleri kapsamında kurulan çocuk atölyeleri miniklerin akınına uğradı.

Emekli resim öğretmeni karikatürist İrfan Ünalan’la birlikte karikatür çizerek boyama yapan minik misafirler daha sonra keçe eğitmeni Aygül Topçu’yla birlikte yaratıcı çalışmalar ortaya çıkarttı.

“Karikatüre resimden daha büyük bir ilgi var”

Çocuklarla birlikte atölye çalışmaları yapan karikatürist İrfan Ünalan, “Resim derslerinde daha önce karikatür çalıştırmıştım çocuklar çok ilgi göstermişlerdi. Karikatüre resimden daha büyük bir ilgi var. Etkinlikte kurulan karikatür atölyesine de  güzel bir ilgi var. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e ve burada emeği geçen herkesi tebrik ederim. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bu katılımın ileride daha kapsamlı olacağını düşünüyorum. Büyükçekmece Belediyesi bu konuda bir numara” dedi.

“Her zaman kültüre, eğitime ve sanata destek vermiştir”

Keçe ve deri eğitmeni Aygül Topçu, “Burada çok büyük keyifle çalışıyorum. Sosyal anlamda başkanımız her zaman arkamızda. Ben çocuklarla keçe çalışması yapıyorum. Çocukların el becerilerinin gelişmesi için kendim kalıplar hazırlıyorum. Bununla beraber eller ve gözler çalışıyor. Her zaman kültüre, eğitime ve sanat destek vermiştir. Daha uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum bunun. Kitap günlerine her sene katılımın biraz daha arttığını düşünüyorum” dedi.

“Bence çok eğlenceli bir yer”

Kitap Günleri’ni ziyaret eden ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Eyüp Efe Akagün, “Atölyeler çocukların boyamasını geliştiriyor. Kalem tutmasını değiştiriyor. Ben o kadar iyi kalem tutmazdım ama şuan çok iyi tutuyorum. Fuarda Atatürk boyaması yapıyorum. Bence çok eğlenceli bir yer” dedi.

Üçüncü sınıf öğrencisi Merve Atmaca, “Boyama etkinliklerinden sonra kitap almayı düşünüyorum. Ben hikayeleri severim. En az ayda iki tane kitap okuyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.