banner460
banner128

Başkan Uysal'dan AST'ye davet

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ankara'da 58 yıllık tarihi salonlarını pandemi koşullarının getirdiği yükler nedeniyle boşaltmak zorunda kalan Ankara Sanat Tiyatrosu'nu (AST) Antalya'ya davet etti. Başkan Uysal, "Türk tiyatrosunda bir ekol ve aynı zamanda bir okul olan AST, sağlıklı bir salona kavuşana kadar Türkan Şoray Kültür Merkezi'mizde seyirciyle buluşmaya devam edebilir" dedi.

Ankara'da 6 Aralık 1963 yılında Asaf Çiğiltepe öncülüğünde kurulan AST'nin Ihlamur Sokak'ta bulunan 58 yıllık sahnesini, pandemi koşulları nedeniyle kapatmak zorunda kalmasının ardından Başkan Uysal, Türk tiyatrosunun bu köklü geleneğinin devamı için bir çağrıda bulundu. Başkan Uysal, AST'nin sağlıklı bir yere kavuşuncaya dek oyunlarını Muratpaşa Belediyesi'nin Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde sahneleyebileceğini söyledi. Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin, salon ve sergi alanlarının tahsisinin pandemi süresince profesyonel tiyatrolara ücretsiz olduğunu belirten Başkan Uysal, "Türk tiyatrosunda bir ekol ve aynı zamanda bir okul olan AST, istediği takdirde Türkan Şoray Kültür Merkezi'mizde seyircisiyle buluşmaya devam edebilir" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.