banner460
banner128

Basın Onur Ödülü Ekşi'ye verildi

Oktay Ekşi: Ödülü hapishanelerdeki meslektaşlarım adına alıyorum

71 ülkeye ev sahipliği yapan 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali tüm heyecanı ve coşkusuyla devam ediyor.

Her yıl festival kapsamında gerçekleştirilen Basın Başarı ve Basın Onur Ödülü bu yıl da sahiplerini buldu.

Basın Başarı Ödülü Deniz Zeyrek’in oldu

Büyükçekmece Belediyesi tarafından takdim edilen yılın “Basın Başarı Ödülü” Gazeteci – yazar Deniz Zeyrek adına Sözcü Gazetesi’nden Hande Zeyrek’e verildi.

Yurtdışında olması nedeniyle festivale katılamayan Gazeteci – Yazar Deniz Zeyrek, 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne ilettiği mesajda: “Bu ödülü şahsıma uygun gördüğünüz için onur duydum. Ben tarafsız değilim. Objektif ve dürüst bir gazeteci olmaya çalışıyorum. Aynı zamanda düşünce özgürlüğünde, demokrasiden, Atatürk ve silah arkadaşlarından emanet hukuk devletine, tüyü bitmemiş yetimin hakkından taraf olmayı seçiyorum. Bizim için en büyük ödül gerçeklerin ortaya çıkmasıdır” ifadesini kullandı.

Basın Onur Ödülü Oktay Ekşi’ye verildi

 Yılın “Basın Onur Ödülü” ise TBMM 25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili, Basın Konseyi eski başkanı ve Hürriyet Gazetesi eski başyazarı Oktay Ekşi’ye takdim edildi.

Ekşi konuşmasında: “Benim için gerçekten büyük bir onur meselesi olan bu ödül töreni nedeniyle sevgili başkana teşekkür ediyorum. İtiraf ediyorum ki bu ödülün bana takdim edileceğini öğrendiğim zaman ben aktif gazeteci değilim bir yanlışlık mı var diye sordum. Türkiye’de bugün yüzlerce gazeteci hapiste. Türkiye’de sadece son 1 sene içerisinde yaklaşık 1260 işinden oldu. Türkiye’de basın giderek daralıyor. Son 3 yılda 10.000 gazeteci işsiz kaldı. Böyle bir Türkiye’de ödül almaya hak sahibi olan bir gazeteci olduğumu düşünmediğim için bu güzel ödülü hapishanelerde bulunan meslektaşlarım, işsizliğe mahkum olan gazeteciler ve halk adına alıyorum” dedi.  

“Size minnettarız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Sevgili Deniz Zeyrek’in Allah kalemini ve gönlünü ebedi zengin kılsın. Yılın Basın Başarı Ödülü Deniz Zeyrek’e gitti. Kendisini kutluyorum. Değerli Oktay Ekşi hocam ben sizin yazılarınızla büyüdüm. Sizden çok şeyler öğrendik. Festivalin iki anlamlı anı var. Bir, sizlere basında kalemiyle demokrasimize, hukukumuza, adaletimize hizmet edenlere verilen ödül bir de sanatı toplumla buluşturup halkın sanatçısı olanlara verilen ödül var. Festival Komitesi ve bütün sanatseverler sizin gibi büyük üstatların yazılarıyla büyüyenler adına size minnettarız.”

Anahtar Kelimeler:
Oktay EkşiDenzi Zeyrek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.