banner460
banner128

Altın Portakal'da jüriler açıklanıyor

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin, Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu. Jüri üyelerini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Bu yıl Ulusal Belgesel Film Yarışması filmleri yönetmen Didem Pekün, yönetmen - senarist Pelin Esmer ve gazeteci - yazar Pınar Öğünç tarafından; Kısa Metraj Film Yarışması filmleri Yönetmen - Oyuncu - Senarist Onur Saylak, oyuncu Öykü Karayel ve senarist - yapımcı - yönetmen - akademisyen Tunç Şahin’den oluşan jüri üyeleri tarafından; Yılın En Yeni Belgesellerini Didem Pekün, Pelin Esmer ve Pınar Öğünç değerlendirecek!

Yılın önemli belgesellerini bir araya getirecek olan Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü olarak 40 bin TL, Jüri Özel Ödülü 0larak 20 nin TL verilecek.

Jüri üyelerinden Didem Pekün belgeselleri ve video enstalasyonları dünyanın birçok ülkesinde gösteril ve çeşitli ödüller kazandı. Pekün halen Berlin Sanat Üniversitesi’nde araştırmacı olarak yeni projesinin çalışmalarını sürdürüyor.

Senarist, yönetmen ve yapımcı Pelin Esmer ilk belgesel filmi Koleksiyoncu’nun ardından Tribeca Film Festivali’nde En İyi Belgesel Yönetmeni Ödülü’ne layık görülen Oyun’a imza attı, 11’e 10 Kala ve Gözetleme Kulesi adlı filmleriyle yurtiçi ve yurtdışında pek çok ödül aldı. Talinn Black Nights Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülüne layık görülen İşe Yarar Bir Şey ve galası Saraybosna Film Festivali’nde yapılan belgesel Kraliçe Lear da Esmer’in imzasını taşıyor.

Senarist, yönetmen, gazeteci ve yazar Pınar Öğünç Pınar Öğünç, Jet Rejisör Çetin İnanç, İnce İş, Asker Doğmayanlar, Pandemi Zayiatı başlıklı röportajları, Aksi Gibi ve Beterotu adlı öykü kitapları ile Cotturuk Defterleri adlı çocuk kitabının yazarı. Öğünç, Evbark adlı kısa filmiyle 6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nde kurmaca dalında En İyi Film Ödülü’nü aldı.

Onur Saylak, Öykü Karayel ve Tunç Şahin kısa filmleri değerlendirmek için Antalya’ya geliyor!

Saylak, Sonbahar, Denizden Gelen, Mavi Dalga ve Rüzgarın Hatıraları filmleriyle beyazperdede; Vatanım Sensin, Çarpışma, Kuzgun, Babil gibi pek çok diziyle televizyon ekranında; Getto, Üç Kuruşluk Opera, Arzu Tramvayı ve Evlat oyunları ile tiyatro sahnesin e imzanı attı; Şahsiyet dizisi ve ilk uzun metraj filmi Daha ile yönetmen olarak da başarısını kanıtladı.

Pek çok ödüle layık görülen oyuncu Öykü Karayel, “Güzel Şeyler Bizim Tarafta”, “Katil Joe”, “Terk” adlı oyunlarda, Kuzey Güney, Kara Para Aşk, Muhteşem Yüzyıl-Kösem, Kalp Atışı, Bir Başkadır başta olmak üzere pek çok dizide rol aldı; Bulantı, Toz, İşe Yarar Bir Şey ve Put Şeylere filmleriyle beyazperdede başarısını kanıtladı.

Akademisyen-yapımcı Tunç Şahin, 2008 yılından bu yana kısa ve uzun metraj projelerde yapımcı ve yönetmen olarak yer aldı; Karışık Kaset ve geçen yıl Antalya’da En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödüllerini kazanan İnsanlar İkiye Ayrılır filmlerinin Yönetmen ve senaristi.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film ödülü olarak 20 bin TL, Jüri Özel Ödülü olarak 10 bin TL verilecek.

Festivalin merakla beklenen Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları’nda yer alacak filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

6 Eylül 2021 tarihi itibariyle uygulanacak olan genelge uyarınca Festival filmlerini izleyecek seyircilerin etkinliklere girişte HES Kodu üzerinden 2 doz yapılmış aşı kartlarına veya Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre içerisinde olmalarına bakılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre yapıyor.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.