banner460
banner128

Aghanejad:  Atatürk’le gurur duyuyorum…

Aghanejad: Bir İranlı olarak Atatürk’le gurur duyuyorum…

Büyükçekmece Belediyesi Türk resim sanatına çok özel Atatürk portreleri kazandıran İranlı ressam Saeed Aghanejad ve Remzi Taşkıran’ın “Model Ata” isimli sergisine ev sahipliği yaptı.

30 adet Atatürk tablosu sergilendi

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergide 30 adet Mustafa Kemal Atatürk tablosu sergilendi. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) işbirliğiyle Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında açılan Model Ata sergisi Atatürk sevdalıları tarafından büyük beğeni topladı.  

“Atatürk’ü model aldığımızın göstergesidir”

Sergi açılışına katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Gülek, “Atatürk’ü çok iyi özümsemiş iki değerli ressam Sayın Remzi Taşkıran ve Saeed Aghanejad’dan bir koleksiyon hazırlamalarını rica ettik ve 30 tabloluk bu koleksiyon ortaya çıktı. Bu sergi Atatürk’ü model aldığımızın göstergesidir” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür eden ressam Remzi Taşkıran, “Bu sergiye ciddi bir emekle hazırlandık. Sergimize yer veren Sayın Hasan Akgün’e teşekkür ederiz. Kendisinin sanata ve sanatçılara çok destek verdiğini biliyorum” dedi.

İranlı ressam Saeed Aghanejad, “Bir İranlı olarak Atatürk’le çok gurur duyuyorum. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

“Bu tablolar onu yanımızda hissetmenin en kolay yolu”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen sergi açılışını gerçekleştiren Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan, “Sayın Dr. Hasan Akgün’ün sizlere sevgi ve saygılarını iletiyorum. Çünkü bu sergiyi burada görmeyi ve ev sahipliği yapmayı o arzu etti. Bu özgün resimlere ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bir tarihçi olarak özellikle Atatürk’ün resimlerini incelerken onun ifadesini verebilenleri tercih ediyorum. Bu tablolar o kadar anlamlı ki biz ondan çok sonra yaşayan nesiller olarak onu yanımızda hissetmenin en kolay yolu. Onun için İlhan beye, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kanatları altında gerçekleşen bu güzel aktiviteye ve emeği geçen sanatçılarımıza bir tarihçi olarak çok teşekkür ediyorum. Onların eserlerini binamızda ve açılacak Atatürk Evimizde sergilemekten onur duyacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.