banner460
banner128

29 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden yaklaşık 33 ay geçti. Son dört ayı seçim süreci sayarsak o tarihte yönetime gelen başkanlar hemen hemen üç yılı tamamladılar. Çoğu gitti azı kaldı. Peki nasıl geçti? Bizim gözlemimizle neler yapabildiler, neler eksik görünüyor. Şöyle bir değerlendirelim dedik. Ancak şunu belirtmeden geçmeyelim. Dünya ve ülke olarak corona denen bir illet ile boğuştuk, boğuşuyoruz. Bir çok sektörlerle, alanlarda olduğu gibi belediye icraatları da bunlardan etkilendi. Bu olumsuz etkinin getirdiği şartları gözardı etmeden yani biraz insaflıca ve mümkün olduğunda olumlu bakacağız. Ancak ortaya çıktığını düşündüğümüz eksiklikleri de not etmeden geçmeyeceğiz. Önce Küçükçekmece’den başlayalım.

*

2019 seçimlerinden sonra Küçükçekmece Belediyesi el değiştiren belediyelerden biri oldu. Uzun yıllardır AK Parti yönetiminde kalan belediye CHP’ye geçti.

Küçükçekmece, Esenyurt ilçesiyle birlikte İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri. Nüfusu milyonun eşiğinde. 

Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin,  doğal olarak belediyeyi devraldıktan sonra ekibini oluşturma, belediyenin yapısal sorunlarına hakim olma anlamında bir süreye ihtiyacı vardı. Başkan tam da bu konularda çalışma yürütürke bütün dünyayı etkileyen bir pandemi sorunuyla karşı karşıya geldi.

Kapanma uzun sürdü

Kapandık. Bütün kurumlar gibi  Küçükçekmece Belediyesi de kapandı doğal olarak. Ama bu belediyemiz biraz fazla kapandı. Bu kapanma uzun da sürdü. Çok uzun süre doğru düzgün bu ilçemizden önemli bir etkinlik haberi gelmedi. Bir kaç sosyal çalışma dışında ne yapıldığını doğrusu biz de merak eder olmuştuk.

Belediye Bakanı Kemal Çebi görevde üç yılı doldurdu. Bir kere bile basın toplantısı yapmadı Başkan Çebi. Mahalle toplantısı yaptı mı onu da pek bilmiyoruz.?

Kültürel etkinlikler dikkat çekiyor

Küçükçekmece Belediyemiz de  de , bazı belediyeler gibi 2021’nin ikinci yarısıdan itibaren bir hareketlenme görülmeye başladı.

Özellikle Kültürel etkinlikler oldukça dikkat çekmeye başladı. Bu anlamda çok özel çalışmalar yaptıklarını ifade edebiliriz.

CKSM’de birbiri ardına önemli sergiler, kültürel etkinliklere imza atılıyor. Kültürel faaliyetlerde Küçükçekmece Belediyesi diğer belediyelerin önüne geçmiş görünüyor.

Çok daha fazlası bekleniyor

Ama fakat? Yeterli mi bu? Asla değil. Küçükçekmece Belediyesi devasa bir belediye. Çok daha dikkat çeken çalışmalara imza atmasını beklemek vatandaşların da kamuoyununda beklentisi.

Bu anlamda Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin şu kış ayları biter bitmez bir basının karşısına çıkıp ne yapıp ettiğini, neler yapacağını anlatmasının acil bir ihtiyaç durduğu gün gibi ortada.

Yapıyorsa da bir çok konu maalesef yeterli şekilde anlatılmıyor, bilgilendirilme eksikliği orta da.  Kültürel çalışmalarda gösteridiği başarının hiç değilse yarısını diğer alanlarda da göstermeli. Küçükçekmece çok daha konuşulmalı, ses vermeli. 

Fazla yorum yapmatan kamuoyu oyu gibi bizlerde başkanın bir değerlendirmesini bekliyoruz efendim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.