banner460
banner128

“CHP’de partiyi önümüzdeki iki yıl yönetecek kadroları belirleyecek kongre süreci başladı. Kimi ilçelerde adaylar çıktı, kimilerinde de delege seçimleri başladı bile..  Bazı ilçeleri kuşkusuz o ilçede yaşayanlar kadar olmasa da yakından takip ediyoruz.   Gelinen durum itibariyle o ilçelerde; neler oldu, neler oluyor, neler olabilir?  Buradan bakınca , kimsenin hakkını yemeyerek, görünen gerçekleri de gizlemeyerek görünüş nedir bir bakalım.” girişgahıyla dün seçimlere ilişkin yazımıza  Silivri’den başlamış, arkası da hemen gelecek diye not etmiştik. Bugün Çatalca’yı yazacağız.

Çatalca’da dört aday

Çatalca’da şu ana kadar ; mevcut İlçe Başkanı Halil Gök, Avukat Kerem Girgin, Naci Özcan ve Mimar Mehmet Çoban aday olarak kamuoyu önüne çıktılar. Delege seçimlerinden önce çalışmanın yoğunlaştığı Çatalca’da başka aday çıkar mı? Bilmiyoruz. Biraz zor gibi. Mevcut adaylar çerçevesinde yoğun bir trafik yaşanmaya başladı. Şimdi adaylara ve gelişmelere bakalım.

Halil Gök bir dönem için daha aday?

Çatalca’da mevcut İlçe Başkanı Halil Gök, iki dönemdir ilçe başkanlığını yürütüyor. Birseçimini karşısındaki en ciddi aday Mehmet Çoban’a karşı çok az bir farkla kazanmıştı.  Gök, halkla ilişkileri iyi yürüten, Çatalca’yı iyi bilen, uzun yıllardır sosyal demokrat kanatta siyaset yapmış tecrübeli bir isim.

Gök, ilçe başkanlığı nedeniyle Çatalca’nın üye yapısını iyi biliyor.  Gök’ün en büyük avantajı bu. Üye yapısını bilmesi, Çatalca’yı çok iyi bilmesi. Ve tabi halkla ilişkilerini de iyi yürütmesi. Ancak dezavantajları da var.  En başta kaybedilmiş bir seçimde ilçe başkanlığını yürütüyor olması. Üzerinde ‘Seçim kaybetmiş ilçe başkanı’ etiketi bulunuyor.   Gök’ün adaylık açıklamasından da bir iki dikkat çeken notu eklemek gerekiyor. CHP Çatalca’da 2014’tan  bu yana dört isim Çatalca’da öne çıkarak,; CHP siyasetinde,  yerel yönetiminde etkin oldu: Belediye Başkanı Cem Kara, Belediye Başkan Yardımcıları; Ufuk Akın, Erhan Güzel ve İlçe Başkanı Halil Gök.  Cem Kara belediye başkanlığını yürütürken; Gök, Güzel ve Akın üçü birlikte aynı zamanda meclis üyesleri idi.  2019 seçimlerine giderken Başkan Kara, bir sağlık sorunu yaşadı, çalışmalardan uzak kaldı. Ufuk Akın, belediye meclis listesine girmedi. Uzun zamandır siyaset gündeminden uzak.  Ve Erhan Güzel O da Halil Gök’ün adaylık açıklamasında yoktu. Başkan Cem Kara ise Gök’ün yanındaydı.  Açıklamanın yapıldığı ilçe merkezindeki toplantı salonu öyle tıka basa kalabalık ta değildi. Başkan Gök, ‘İstesek çok kalabalık bir şekilde geniş bir salonda yapabilirdik. Ama İlçe binasının önemi var’ demişti.  Toplantıya katılan iki isim daha dikkat çekiyordu. Çatalca Belediye eski Başkanı Fırat Aykut ve İlçe eski Başkanı Süleyman Kolcuoğlu. Ancak biraz araştırınca her ikisinin de Gök’ü desteklemediği durumu takip etmek üzere salonda oldukları ortaya çıkıyordu. Aykut zaten bir kaç gün önce yaptığı açıklama ile Mehmet Çoban’ı destekleyeceğini açıkladı.

Mehmet Çoban’dan yeni bir beyaz sayfa

Mimar Mehmet Çoban da ilçede, sosyal demokrat kamuoyunda tanınan bir isim. Mütevazi, halkla ilişkileri iyi, Çatalca’da uzun yıllardır çalışan sakin ve kararlı duruşuyla dikkat çeken, duyarlı bir siyasetçi.  Çoban,  daha önce Halil Gök’e karşı ki o seçimde : Cem Kara Belediye Başkanı olarak Gök’ün yanında idi,  aday oldu ve kılpayı seçimi kaybetti. Çoban’ı ilk kez o seçimde izlemiştim. Çoban’ın adaylığının gündeme gelmesiyle Çatalca’da çok önemli bir hareketlenme yaşanmaya başladı.  An itibariyla; Çatalca’da daha önce üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan; Fırat Aykut, İl Genel Meclisi Üyeliği ve  CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığını yapmış olan Taşkan Uysal Çoban ile birlikte hareket etmeye başladı. Durusu Belediye Başkanlığı yapmış olan Engin Akman,  Binkılıç Belediye Başkanlığı yapmış olan Gökay Savaşan’da Çoban’ın yanında hareket ediyor. İlçe eski Başkanlarından Abdullah Aslan’da yaptığı paylaşımlarla Çoban’a destek veriyor. Dahası da var. Çatalca’da her dönem siyasette önemli bir yer sahibi olmuş Kolcuoğlu Ailesi’nin de mevcut yönetimin değişiminden yana olduğu biliniyor.  Süleyman Kolcuoğlu son seçimlerde belediye meclis listesinde yer almadı. Hatırlatmakta fayda var.  Yine kendisi Çatalcalı olan bürokrat olarak CHP’li belediyelerde önemli görevlerde bulunmuş olan Ayhan Otlatıcı’nın da Çoban’a selam çaktığı dikkat çekiyor. Yani Mehmet Çoban’ın Çatalca’da çok önemli destekler aldığı kamuoyuna yansıyor.  Çatalca’da değişim talebi çok öne çıkıyor.

Genç bir Avukat : Kerem Girgin

Avukat Kerem Girgin, Çatalca ve bölgede tanınan bir isim Hasan Girgin’in oğlu. Hasan Girgin, Çatalca’da CHP Belediye Meclis Üyeliği, Başkan Fırat Aykut’un milletkvekili adayı olmak için istifa etmesi sonucunda belediye başkanlığı yapmış olan bir isim. Girgin ailesi uzun yıllardır bölgede siyaset ile iç içe ve bölgece tanınan bir aile.   Kerem Girgin’in eşi Selin Girgin ile hem Çatalca hem de Büyükçekmece’de avukatlık büroları var. Avukat Kerem Girgin, sosyal olarak oldukça aktif. Örneğin Çatalca Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığını üstlendi ve çalışmalarını da sürdürüyor. Bir çok sosyal olayda duyarlı olduğunu görüyorsunuz. Kitap ta yazmış. “ Türkiye Seçim Tarihi” üzerine.  Kerem Girgin bu çerçevede görev üstlenmek üzere aday oldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Bir kaç gün önce ise Gök ile birlikte kameralara poz vermesi dikkat çekti. Bu seçimde ne yapar bilmeyiz ama bu çalışma temposuyla Çatalca siyasetinde gelecekte adından söz ettirecek bir isim olarak dikkatleri çekiyor.

Naci Özcan da aday

CHP Çatalca’da daha önce ilçe başkanlığı görevini yürütmüş olan Naci Özcan da ilçe kongresi için aday olduğunu açıkladı.  Çatalca’da esnaflık yapan Özcan, sakin, çok fazla tartışmaların içinde yer almamış bir isim. O da  yine; Kerem Girgin ile birlikte Halil Gök ile aynı fotoğraf karesinde yer alan bir  aday.

Değişimin ayak sesleri..

Adaylar delege seçimlerine günler kala yoğun bir çalışma yürütürken, özellikle sosyal medyanın gücünü bildiklerinden yoğun da bir kamuoyu oluşturma çabasındalar. Bunlardan Halil Gök;  Kerem Girgin ve Naci Özcan ile birlikte ‘Her şey çok güzel olacak’ başlığı altında fotoğrafı kamuoyunun önüne serdi.  Bu fotoğraf bir ittifak olarak değerlendiriliyor doğal olarak. Fotoğrafı paylaşan Halil Gök. Diğer adaylar; Kerem Girgin ve Naci Özcan’dan bu fotoğrafla ilişkin bir yorum olmadı.  Olduysa da biz görmedik. Demek ki bir ittifak söz konusu.  İttifak olacaksa tabi Çoban’a karşı olacak. Eh bu fotoğraf bir başka yorumla Çoban’ın gücünü ortaya koyuyor.

Mehmet Çoban çevresi bu paylaşıma çok daha geniş destekleri gösteren fotoğraflarla yanıt verdi.  Fırat Aykut, Taşkan Uysal, Engin Akman, Gökay Savaşan..

Özetle ve sonuç itibariyle; Çatalca da CHP’liler; kaybedilmiş bir seçim sonucunda, yönetime fatura keserek değişim talebine yanıt verip yeni bir yönetimle mi devam edecek, yoksa bugünkü yönetime devam mı diyecek.? Görünen mi? Değişimin ayak sesleri buralardan duyuluyor. Değişim talebi çok yüksek.  Sandığa yansıması nasıl olacak.?  Onu biz değil, CHP Çatalca üyeleri belirleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.