banner460
banner128

Güneşli bir hafta sonundan merhaba sevgili “Dünlük”… Güneşe pek de sevinemiyorum susuzluk kapıda haberlerini okuyunca. Ama yapacak bir şey yok.

Dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutladık. Türkiye’nin 98. doğum günüydü. Kutlu olsun. Bu sene kapanma olmayınca daha bir coşkuluydu. Moral bulduk.

Bugün ise İzmir depreminin birinci yıl dönümü. 117 kişinin can verdiği depremde yaklaşık 85 bin kişi evlerini kaybetti. Verilen sözler yerine getirilmediği ve yurttaşların arazileri ellerinden alındığı için mağduriyetler giderilememiş. Bu konuyu burada kesip bu hafta içinde öğrendiğim kimi ilginç, kimi absürt, kimi can sıkıcı bilgileri sizinle paylaşayım istedim. İşte o bilgiler.

  • Aizanoi şehrinin ortasından geçen Penkalas Çayı’nda Afrodit ile Dionysos heykellerinin baş kısmı bulunmuş. Arkeoloji açısından güzel haber. Ama bana asıl ilginç gelen, bir astrologda gördüğüm yorum… Çünkü ona göre pluto yeraltını sondajlıyormuş, 2023’e kadar çok önemli kalıntıların yukarı çıkacağı iddiasında… Bakalım, göreceğiz.
  • Bu bilgi de okuduğum Büyük Umutlar kitabındaki bir dipnottan. Londra’da şehir itfaiyesi kurulmadan önce şehirde yangın sigortası yapan her şirketin kendi itfaiye ekipleri varmış, ekipler hangi yangınlara müdahale edeceklerini bilsinler diye binalara şirket logosu koyulurmuş.
  • Netflix’in en çok izlenen dizisi Squid Games (Ben izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum şimdilik) kıyafetleriyle, müziğiyle her yerde karşıma çıkıyor. Şiddet ögeleri yüzünden çocukların izlememesi gerektiğini söylüyor psikologlar. New York’taki bazı okullar da Squid Games kostümlerinin Halloween kostümü olarak giyilmesinin yasaklanmasını istemiş. Bunun için de velilere mektup yollamışlar. Neyse ki bizim Halloween’de ne giyeceğiz gibi dertlerimiz yok diyerek Pollyannaca bir yorumla bitireyim bu maddeyi de…
  • En can sıkıcı bilgiyi son maddede vereyim. 296… Bir şeyin uzunluğu, kilosu ya da fiyatı değil. Türkiye’de 2021 yılının on ayında cinayete kurban giden kadınların sayısı… Daha bugün karısını bıçakladı haberinin altında “Kim bilir kadın da ne yapmıştı, hiç onu yazmıyorsunuz” diyen bir erkek yorumu gördüğüm için bu sayının daha da artmasından korkuyorum. İnşallah ben yanılırım.

Güzel haberlerde buluşmak dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.