banner460
banner128

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ankara ve İstanbul belediye başkanlıklarını boşaltamayız. Bunu parti tabanımıza da anlatamayız” yaklaşımı bize göre doğru bir yaklaşımdır.

  Anketlerde bu iki Belediye başkanı ön sıralarda çıksa da, her iki ilimizde Belediye Meclisi üyeleri çoğunluğu AKP’nin elindedir ve bu iki başkandan birinin aday gösterilmesi AKP’nin ekmeğine yağ sürecektir.

İçişleri Bakanlığı’nın teftiş atağı ile birlikte İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yıldızı bir hayli parlatılmış görünüyor. Anlaşılmıştır ki, İstanbul halkı İmamoğlu’nu giyotine vermeyecek, başında tutmaya devam edecektir.

Bu durumda, millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak bütün oklar ve ihtimaller CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi göstermektedir. Nitekim, AKP’nin teftiş atağı, millet ittifakının adayının belirlenmeye yakın durduğu gerçeğini ortaya koymaktadır.

*

İlhan Kesici, merkez sağda ve milliyetçi tabanda ismi olan bir siyasetçidir.

  Devlet tecrübesi vardır.

 Ekonomiyi iyi bilmektedir.

Türkiye’yi ekonomik çıkmazdan kurtarabilecek bir şahsiyettir.

Her kesimden oy alabilme kabiliyetine de sahiptir.

Bizim yaptığımız kişisel anketlerden de Kesici ismi öne çıkmaktadır.

Millet ittifakının Kesici’yi aday göstermesi halinde kazanma şansı yüzde yüze yakın görülmektedir.

*

Yine bize göre, Kılıçdaroğlu aday olmayacaktır.

6 partinin kulislere sızan anlaşmalarına göre seçilecek Cumhurbaşkanı artık siyaset yapamayacağına göre, Kılıçdaroğlu’nun partisinin başında kalması beklenen bir durumdur.

Sanıyoruz ki, ittifak bileşenleri Kılıçdaroğlu’nu aday göstererek O’nu dipsiz kuyuya atmayacaklardır.

Zira, Kılıçdaroğlu’nun, inancından dolayı toplumun bir kesimi tarafından yıpratılmaya aday olacağı açıktır. Bu yüzden, kazanma şansı da zayıflamaktadır.

   Aslında Kılıçdaroğlu dürüstlük ve vizyon bakımından halkın büyük kesiminin inandığı bir politikacıdır. Ama, dediğimiz gibi, inancından dolayı kazanma şansı zayıflamaktadır.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu partisini çok iyi bir şekilde yönetmekte ve giderek o kesimde daha çok sevgiyi hak etmektedir. Bizce de aday olmayıp, partisinin başında kalması, siyasete devam etmesi açısından doğru olacaktır.

lhan Kesici’nin adaylığını öteden beri destekleyen bir kişi olarak, kendisinin en yakın ihtimal olarak ortaya çıkması birçok kimseyi olduğu gibi, beni de sevindirmektedir.

  Çok yakından tanırım.

Dürüsttür, bilgilidir, milletimizin değerlerine bağlılığını pek çok kere ispatlamış bir şahsiyettir.

İçimizden  “hayırlı olsun” demek geliyor.

Yine de “son söz ittifakındır” diyerek beklemek durumundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.