banner460
banner128

Kar bekleyip güneşe uyandığımız bir cumartesiden merhaba sevgili “Dünlük”… Bugün hafta içindeki bazı haberlerin üzerine kendi kendime düşündüğüm şeyleri alt alta yazmaya karar verdim. Kendi arşivime not düşmüş olayım.

*

  • 20 suçtan sabıkalı Rahmi Uygun, İstanbul Kartal’da daha önce de rahatsız ettiği hemşire Ömür Erez’i, çalıştığı sağlık merkezinde katletti. 20 suçtan sabıkalı bir adam neden ve nasıl elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor, anlamam mümkün değil. Hem de belinde silahla!
  • Sezen Aksu’nun 5 yıl önce söylediği şarkının sözü, her nedense şimdi birilerinin hassas yerine denk geldi ve bir linç kampanyası başlatıldı. Bu ülkenin en tepesindeki yönetici, hem de insanları birleştirme, ibadet mekanı olan camide, şarkı sözüne atfen “Adem efendimize uzanan dilleri koparmak görevimiz” dedi. İnsanların, söylediği ya da düşündüğü şeyler yüzünden dilini koparmak bir cumhurbaşkanının görevi midir, anlamam mümkün değil!
  • 16 yaşındaki bir kız çocuğu, 56 yaşındaki komşusu tarafından cinsel istismara uğradığını yazarak intihar etti. Kızın tırnaklarında, adamın DNA örneği bulunduğu halde, zanlı ikinci duruşmada serbest bırakıldı. Bu kararı veren hakimleri, anlamam mümkün değil!
  • Sonra TV programında ve twitter hesabında Çerkez atasözünü paylaşan bir gazeteci, şafak operasyonuyla evinden gözaltına alındı. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla! Sabahın köründe evinden gözaltına alınmanın mantığı nedir, gözdağından başka, anlamam mümkün değil!
  • Bütün bunları düşününce şu sonuca vardım ister istemez. Birisi sizi taciz ve tehdit mi ediyor, cumhurbaşkanına hakaret etti diye şikayet ederseniz, gözaltına alınması garanti. Yanımda küfür etti, sayıp sövdü derseniz, uzun süre içeride kalabilir! Çünkü anladığım kadarıyla, “Beni taciz etti, ölümle tehdit etti” şikayetinden daha geçerli adalet için bu hakaret iddiası!

*

Ha, bu arada, “Kapı açık, istenmiyorsun artık, arkanı dön ve çık” şarkısı yüzünden de Ajda Pekkan hakkında bir linç kampanyası bekliyorum. Belki onun da dilini koparmak gereği duyar birisi, kim bilir? O şarkı bu aralar aklıma tek bir şeyi getiriyor da…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.