banner460
banner128

Ortadoğu ülkelerinin insanları fazlasıyla modernizmden uzaktırlar.Bu coğrafyanın insanlarının en belirgin tutku ve ortak paydaları mide düşkünü ve batı hayranlıklarıdır.Moda akımlarının etkisindedirler.Kitap okuma ve bilgi edinme, sağlıklı fikir sahibi olma alışkanlıkları minimum seviyededir.

Kullandıkları ve hayranlık duydukları otomobil markaları ile akıllı telefonlara vb. yani teknik cihazlara ödedikleri para miktarıyla yüksek teknolojinin adeta mucidi olabilecek kadar tutarlar harcıyorlar.Üretime ve kalkınmaya yönelik harcama,yatırımlar yapmadıklarından bu tür plan ve projeler üstünde etkin bir çalışma yapmadıkları için sık sık ekonomik krizler yaşamaya mahkum oluyorlar.Ülkemizde olduğu gibi.

Mevcut siyasi iktidar içinde bulunduğumuz derin krize karşı her tür çaba ve arayışlar içinde olduğu halde bir kez olsun krizi kabullenip kurtulma çarelerini bilimsel yöntemlerle kurtulma çabaları göstermedi.Aksine reddiye’ye sığınarak kriz miriz yok dış güçlerin ülkemize oynadığı ekonomik savaş ve oyunlardır sözleriyle anestezi vermek istedi ancak halk yemedi.

Zaten sık sık yaptıkları zamlarla krizin olduğunu ve tam takır durumda olan hazineyi rehabilite etmek istedikleri bariz olarak ortada. Ancak orta tabaka ve açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insanın feryadını görmezden geliyorlar. 

Ak Parti genel başkanı Sn.Erdoğan dan halen net ve doğru dürüst tatmin edici açıklamalar beklenirken Kazdağları’ndan çıkartılacak altın maddeniyle ilgili ses seda yok.Dikkatleri çok farklı yönlere çekiyor,yönlendiriyor.Oysa çok büyük bir doğa katliamı yapılıyor Kazdağları’nda onbinlerce ağaç kestirildi.Halk Türkiyenin her yöresinde o bölgeye akın edip vicdan nöbetleri tutmaya başladılar.Yandaş medya fazlasıyla es geçiyor.

Olay tam bir skandal nitelikte olup ; her anlamda zarardayız.Çıkartılacak altın maddeninin % 4’ü bizim olacakmış diğer mega boyutta olan rakam Kanadalı firmaya kalıyor.O çıkartılması planlanan altın maddeninin kaç ? tonu ve Abd doları cinsinden milyarları bulan net kar yazık ki elimizden buhar olup çıkıyor.

En önemli konu bence milli değerlerimizi korumak milli bir servet ve davranış olmalı.Gerek turizm açısından gerekse doğa açısından bu skandal davranışın getirisi ve götürüsü kıyaslandığında ne de çok maddi manevi kayıplar içinde olduğumuzu en ümmi köylü bile tahmin eder.Hal böyle olunca da ilgili bilim adamlarının susmaları bu skandalı görmezden gelip siyasi iktidardan korkarak sus pus olmaları ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz kadar önemli sosyal bir farklı psikoloji olmalı.Ben bunun telafisi asla mümkün olamayan hem siyasi hem de ekonomik bir skandal olduğuna inanıyorum.Zaten inandığım için bunları yazma gereği duydum.

Maden işletmeciliğine asla karşı değilim.Ancak yapılan anlatlaşma ve sözleşme yani ihale ne tür şartlarla yapıldı ? doğru dürüst bilen yok iktidar şeffaf değil konu parlementoda tartışılmadı.Oldu bittiye getiriliyor.Bu arada binlerce insan bu uygunsuz ve ülkemiz açısından hiç de hoş olmayan durumu protesto ediyor.Etmeye de devam edecek.Olay çok daha vahim boyutlara da gelme ihtimali var.

İktidar bu konuda doğru karar almış değil her yönüyle skandal bir ihale maddi manevi .Fark edilip direnç gösterilmeseydi oldu bittiye getirilecekti.An itibariyle kesilen on binlerce ağacın eski haline gelmesi minimum 25-30 yıl alabilir.Eko sisteme ve dengeye yani bir bütün olarak doğaya ihanet edildi görüşündeyim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.