banner460
banner128

Şimdiki krizin yüzde10’u bile olmayan 2001 krizinden sonra iktidar olan AKP iktidarı,  seçim sahasında vaad ettiklerinin yüzde onunu bile yerine getiremedi. O yıllarda verilen sözlerin videoları halen duruyor. İsteyen hafıza tazelemesi açısından bakabilir, izleyebilir.

2001 yılına ait ekonominin parametrelerine bir göz atın mega farkı fark edeceksiniz. Örneğin asgari ücretlilerin maaşı kaç çeyrek altın ediyordu? İnceleyin günümüzdeki rakamlarla karşılaştırın. Dolar da aynı şekilde yahut kaç kilo et alabiliyorlardı? Ev kiraları ne kadardı? Bir depo benzin, mazot kaç liraya doluyordu ? Bu ve buna benzer alım gücünü şimdiki miktarlarla kıyaslandığında makasın ne çok açıldığını görecek ve farka belki de inanamayacaksınız.

‘’ Bizlere diz çöktüremeyeceksiniz ‘’ , ‘’ Bayrağımızı indiremeyeceksiniz ‘’ , ‘’ Ezanları susturamayacaksınız ‘’ Edebiyatı yahut sloganlarıyla vatandaşı inanç ve din’i söylemlerle gaza getirerek hep oy aldılar. Mevcut iktidarlarını iktidardan saltanata, saraya kadar yükselttiler.

Sonuç olarak gelinen son durum ve kan kaybetme nedenlerini adam gibi masaya yatırıp rasyonal olarak analiz edeceklerine; sebeb-sonuçlarıyla mercek altına alıp revize edeceklerine kamplaştırmaya başladılar. Akp’liler ve diğerleri olmak üzere kutuplaştırdılar.

Denetimden yoksun bir başkanlık sistemine geçip istedikleri kararları her anlamda koşulsuz ve kendi çıkarları, bekalarını devam ettirme uğruna telafisi kolay olmayan ve olmayacak hatalar zinciri oluşturdular.

AKP genel başkanı kendisini daha önce şiddetli bir şekilde eleştiren diğer partilerin genel başkanlarını yanına aldı. Onlara önemli makamlar verdi.S n.Süleyman Soylu,Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş v.s gibilerini bu zatlar da kraldan daha fazla kralcı oldular. Makam ve mevki aşkı misyonları bile değiştirip  U virajı aldırabiliyormuş. Canlı örneklerini görerek, şahit olarak anladık.

Eğitim, tarım, dış politika, ekonomi v.s gibi konuları ele alarak köşeme taşımış olsaydım onlarca köşe oluşacak kadar olurdu. Bu gün adı prens olan köpeğimle yürüyüş yaparken çöpten ekmek ve yiyecek arayan piri fani ak sakallı bir dedenin hali gözlerimi ıslattı kendisine belirtmeden resimlerini çektim. Onu uzaktan takip ettim tenekelerden ve kartondan yaptırmış olduğu sığınağını gördüm. İçim yandı ve ülkemizin geldiği veya getirildiği bu hoş olmayan atmosfer ve kriz beni fazlasıyla etkiledi bu köşemi yazmamda katalizör rol aldı adeta tetikleme yaptı. O piri fani dedeye yardımcı olacağım bir çok anlamda…

...

SARAYLI

Seninle ikimiz aynı günde doğmuşuz

Sen saraylarda, villalarda

Bense bir mağarada

İkimizi de emzirmişler

Seni saadet sütüyle

Beni ise sefaletle

Seninle ikimiz yine aynı bir günde öleceğiz

Senin mezarın mermerden olacak

Benimkiyse meçhul

İkimize de hesap soracak Allah öbür dünyada

Senin Allaha vereceklerin ;

Benimse alacaklarım olacak.

‘’ Alıntı ‘’

...

Bitirirken mevcut iktidar saltanatını adım adım inşa ederken bizler Mars’ta değildik. Her zaman yaptıklarına şahit olduk ve bir çoğumuz da onlara oy verdik. Bu demektir ki onlardan memnunsanız; Yine onların bir sloganıyla yazmak istiyorum. Durmak yok yola devam. Beraber yürüdük biz bu yollarda misali. Yok değilseniz önünüze gelecek seçim sandığında dersi verirsiniz.

Sağlık ve mutlulukla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.