banner460
banner128

Güçlü kentler güçlü kadınlarla mümkün

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın başkanlığında Esenyurt’ta ilk kez ulusal düzeyde düzenlenen çalıştay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çalışmalarını tamamladı. ‘Dirençli Kentler Dirençli Kadınlar' sloganıyla yapılan çalıştayın ardından konuşma yapan Başkan Bozkurt: “Güçlü kadınlar güçlü kentlerle mümkün olabilir, güçlü kentler de ancak güçlü kadınlarla mümkün olabilir” dedi.

‘Dirençli Kentler Dirençli Kadınlar' mottosuyla Esenyurt’ta ilk kez ulusal düzeyde düzenlenen çalıştay, çalışmalarını tamamladı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın başkanlığında 5 Mart’ta Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde başlayan çalıştay, fırsat eşitliği ve kadınların kent içindeki rolünün artırılması yönünde çalışmalar yaptı. Daha eşit ve kapsayıcı kentlerde söz sahibi olabilmesi amacıyla Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyi ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı iş birliğinde yapılan çalıştay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde raporunu açıkladı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştay, Sanatçı Nazan Akalın'ın verdiği konser sonrası, Ressam Raziye Cerit Albayrak'ın “Görme” isimli resim sergisi ile devam etti. Açıklanan çalıştay raporunda, fırsat eşitliğinin sağlanması ve kadınların kent içindeki rolünün artırılması gerektiğini vurgulayarak mülteci haklarına özen gösterilmesi, kadınların ekonomik bakımdan güçlendirilmeleri, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular üzerinde duruldu. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Belediye Başkan Yardımcısı Halis Şimşek, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, kadın akademisyenler, kadın muhtarlar, kadın belediye meclis üyeleri ve kadın aktivistlerin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Bozkurt, çalıştayın önemine ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel sürecine dikkat çekti.

 “GEREKLI OLAN, KADINLARIN SORUNLARINA YÖNELİK KONUŞMAK”

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların sorunlarının konuşulup çözülmesi gerektiğini ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, güçlü kentlerin güçlü kadınlar ile mümkün olabileceğini vurguladı. Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Aslında konuşulması gerektiği gibi kadınların sorunlarına dair çok fazla konuşmuyoruz. Gerekli olan, kadınların sorunlarına yönelik konuşmak. Zira bugünün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmasının nedeni daha önce birçok kadının yanarak canlarını vermiş olmalarıdır. Kadınların yaşadığı sorunları tartışmak lazım ki önümüzdeki süreçte aynı sorunlar yaşanmasın. Biz yöneticiler eğer toplumun sorunlarını iyi analiz etmezsek onların ne yaşadığını anlamazsak çözüm bulmamız da çok mümkün değil.

BU RAPOR REHBERİMİZ OLACAK

Esenyurt’ta 10 tane çalıştay yapacağız, yaptığımız bu çalıştayların ilkiydi. Güçlü kadınlar güçlü kentlerle mümkün olabilir, güçlü kentler de ancak güçlü kadınlarla mümkün olabilir. Kadınlarımız ne yaşıyor, nasıl sorunlar yaşıyorlar, bu sorunları nasıl aşarız gibi sorulara cevap arandı bu çalıştayda. Çok değerli akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri var, muhtarlar, kanaat önderleri var. Bu arkadaşlarımız yaklaşık 3 günlük bir çalışma yaptılar. Bu çalışmada kadınlara dair konuşulması gereken ne varsa, Türkiye ve Esenyurt özelinde konuşulması gereken ne varsa, bütün sorunları konuştular ve sonuçları bir rapor haline getirdiler. Ben raporu dinledim, çok faydalandım. Bütün muktedirlerin, yönetim erkini elinde bulunduran herkesin bundan çok faydalanacağını düşünüyorum. O yüzden bu çalıştayla beraber bundan sonraki çalışmalarımıza bu rapor rehberliğinde devam edeceğiz.”

Etkinlik sonunda protokol ile de sahneye çıkan Bozkurt, vatandaşlar ile fotoğraf çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.