banner460
banner128

Esenyurt'ta kadınlar şiddete karşı sahada!

Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonuyla kadınlardan oluşan karma takım futbol maçı yaptı.

23 Kasım cumartesi günü Turgut Özal Stadı'nda düzenlenen maçta, tribünlerde kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çeken pankartlar yer aldı. Esenyurt Kartalspor Kadın Futbol Takımı oyuncularıyla kadın gazeteci ve kadın muhtarlardan oluşan karma takımın maçında oyuncular sahaya aynı konuyla ilgili pankartla çıktı. Alanda ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturulan tuvale ziyaretçiler tarafında el izleri bırakıldı.

Organizasyonu düzenleyen Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, kadına yönelik şiddete "hayır" demek için sahada olduklarını belirterek, "Bugün kadına şiddeti erkeklerin en fazla ilgi duyduğu futbolda dile getirmek istedik. Esenyurt'taki tüm kadınlarımızın yanı sıra kaymakamımız ve belediye başkan yardımcımız da burada. Bizler kadına şiddeti farklı bir yolla buradan haykırmak istiyoruz." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT YURT DIŞINDA OLDUĞU İÇİN KATILAMADI

Etkinliğe, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe Esenyurt Belediyesi olarak tüm desteğin verilmesini sağlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yurt dışında olduğu için futbol maçına katılamadı.

KADIN MUHTARLAR VE KADIN GAZETECİLER AYNI TAKIMDA

Futbol takımlarını Esenyurt Kartalspor oyuncuları ve aralarında kadın muhtar ile gazetecilerin de bulunduğu karma oyuncular oluşturdu. Esenyurt'un kadın muhtarları Süheyla Karademir ve Gülşah Güler'in yanı sıra üçüncü bölgede gazetecilik yapan Filiz Özsoy ve Aytül Özyıldırım da karma takımda forma giyen isimler oldu. Sahaya afişle çıkan kadınlar ve futbolcular, kadına karşı şiddete dikkat çekti. Etkinlikte ayrıca farkındalık oluşturmak adına tuvale el izleri bırakıldı.

“EĞİTİMLİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİRSEK ŞİDDET OLMAZ"

Futbol maçında yer alan Akevler Mahallesi Muhtarı Süheyla Karademir, “Bu şiddet olaylarına farkındalık oluşturmak, bu şiddeti engellemek için elimizden geldiğince sosyal farkındalık projeleri oluşturarak bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizler anneler olarak çocuklarımıza şiddeti göstermezsek, onlar da ‘şiddet görmeyen şiddet uygulayamaz' düşüncesiyle annelerimizin daha eğitimli çocuklar eğitirse şiddet olaylarının olmayacağını temenni ediyorum” dedi.

"KADINLAR İÇİN BURADAYIZ"

Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Gülşah Güler ise, “Bugün burada kadınlar için bulunuyoruz. Türkiye'de kadınların psikolojik olarak ve fiziksel olarak çok fazla şiddet gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bugün burada hep beraber toplandık ve güzel bir maç yapacağız” diye konuştu.

BAŞLAMA VURUŞUNU KAYMAKAM VURAL, BAŞKAN YARDIMCISI GÜNEYSU VE BAŞKAN DAĞ YAPTI

Bu arada Pembe Takım ve Beyaz takım arasında oynanan karşılaşmanın başlama vuruşunu Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu ve Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ yaptı. Kısa süren gösteri maçında Kadın Meclisi sorumluları Süheyla Karademir ve Gülşah Güler birer gol attı.

MAÇTAN BİR GÜN ÖNCE YAPILAN ANTRENMANA MEYA KARA DA KATILMIŞTI

Bu arada geçtiğimiz haftalarda Esenyurtta erkek şiddetine uğrayan Meya Kara’nın da yer aldığı kadınlar, maç öncesi antrenmanı yaptılar. DHA'nın özel olarak takip ettiği antrenmanda duygularını paylaşan Meya Kara, “Bizim toplumumuzda erkek şiddetinin psikolojik baskı olduğunu düşünüyorum. Kadınların hayatının her alanında birliktelik içinde olmalarını düşünüyorum. Yapılacak olan futbol maçı bitmek bilmeyen kadına yönelik saldırılara tepki için düzenleniyor. Bende şiddet gören bir kadın olarak destek olmak için burdayım. Kadına şiddete dur demek için mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi düşünüyorum. Bir mağdur olarak arkamda olduklarını görmem beni mutlu ediyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.