banner460
banner128

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  kongrede adeta cumhurbaşkanı adayı gibi konuştu, hatta daha ileri giderek, konuşmasıyla adeta adaylığını açıkladı  diyebiliriz. Gezdiğim yerlerde esnaf, çiftçi, işsiz kulağıma eğilip şunu söyledi: Bu defa sizin sıranız. Bütün bu keşmekeşin ve çilenin çözümü belli: İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem.”   “Bu defa sizin sıranız” talebinin hatırlatılması adaylık istemidir. Ayrıca Akşener konuşmasında Kürt ve Alevi vatandaşlara yönelik iltifatı da bayağı dikkat çekti. Bunlarda o kesimlere yönelik mesajlardır ve adeta adaylık konuşması gibidir.. Meral Akşener, büyük  hedeflere yönelmiş gibi.  Gönlünde yatanın Türkiye’nin ilk bayan Cumhurbaşkanı olmak olduğu dışa vuruyor. Olabilir. Hatta bize  göre de millet ittifakının en güçlü adaylarından biridir, belki de birincisidir.

Ancak;  Meral Akşener ne kadar bir cumhurbaşkanı adayı pozisyonunda konuşma hazırlasa da , partisinde işler hiç te öyle iyi gitmiyor. Hiçte o çerçevede gelişmelere sahne olmuyor. Çünkü Koray Aydın’ın GİK’e yönelik müdahale ettiği iddiası sonucu ortaya çıkan sonuç; partide liberal demokratların çizildiğidir.

...

GİK Seçiminde ne oldu?  Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre;  Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın delegelere gönderdiği kağıtlarla, “Yazılmayacaklar” başlığı altında;  Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel’in isimlerinin yazılmaması istediği kamuoyuna yansıdı.  Aynı zamanda, Ayhan Bölükbaşı, Dursun Çolak, Arzu Önşen ve Şükriye Sevin Çağlayan’ın isimlerinin yazılması istendi.

Sonuçta ; İYİ Parti Milletvekilleri Aydın Adnan Sezgin, Ahmet Çelik, Ayhan Erel, Hayrettin Nuhoğlu, Aylin Cesur asil üyeliğe seçilemeyerek yedek üye oldu. Öte yandan, Aytun Çıray, Feridun Bahşi, Behiç Çelik, Hasan Subaşı da GİK listesine giremedi.

...

Şimdi çizilenlerden bazılarına bir bakalım.

Aydın Adnan SEZGİN:

Türkiye Felsefe ve İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesi. İyi Parti Siyaset Akademisi Başkanı.  Moskova ve Roma’da büyükelçi.. Adalet Partisi kökenli

Aylin CESUR:

Süleyman Demirel'in manevi kızı ve özel doktoru.

Aytun ÇIRAY

24., 25. ve 26. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden TBMM İzmir milletvekili seçildi. 23 Ekim 2017'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti ve Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin kurucu üyesi oldu. Aynı partide Genel sekreterlik ve parti sözcülüğü görevine getirildi.

Ahmet ÇELİK :

Ağrılı işadamı olan Çelik, Yeniçağ Gazetesi’nin sahibi..

Prof. Ümit ÖZDAĞ:

Ve Ümit Özdağ.  Özdağ  MHP’de iken iki defa genel başkan adayı olmuş, her iki adaylığından sonra da partiden ihraç edilmiş bir isim.  Yani her zaman genel başkanlık adaylığı hayali yaşayan bir isim olarak dikkat çekiyor.  Özdağ; MHP Kadın Kollarının ilk genel başkanlığını yapan olan Gönül Özdağ ve Millî Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşı Muzaffer Özdağ'ın oğlu

Millî Birlik Komitesi içinde Alparslan Türkeş ile birlikte hareket eden babasının, 13 Kasım 1960'ta Japonya'ya hükûmet müşaviri olarak gönderilmesi nedeniyle Tokyo'da dünyaya geldi.

1997-1998 senelerinde ABD'de Baltimore'da Towson Üniversitesi'nde küreselleşme, Avrasya'da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konularda ders verdi. 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni (ASAM) kurdı. 2000 yılında ASAM'a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nü kurdu.

Kasım 2015 genel seçimlerinde TBMM milletvekili seçildi. 14 Kasım 2015'te MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi İki kez MHP Genel Başkanlığı’na aday oldu. Her adaylığından sonra da MHP’den ihraç edildi.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'ye katıldı ve kurucular kurulunda yer aldı. Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi.

...

İYİ Parti GİK seçiminde yaşananlar sadece bizim için dikkat çekici bir gelişme olmadı.  Nitekim yazarlarımızdan Sayın Mehmet Necati Güngör  de bizden önce aynı görüşleri ileri süren bir köşe yazısı yazdı.

Yine Demokrat Parti Silivri İlçe Bakanı Halide Avlu’nun benzer yönde bir açıklaması dikkatimizi çekti.

Demek ki yanılmıyoruz. İYİ Parti’de gelecek günlerde de etkisi olacak önemli bir gelişme yaşandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.