banner460
banner128

ZAMANI DEĞERLENDİRMEK

Bu haftaki yazımı zamanı nasıl değerlendirebileceğimiz hakkında yazmak istiyorum. Bir kere olumlu veya olumsuz bir iş yapmak istemeyenlerin suni bile olsa bir bahaneleri vardır.

Biz gençlerin zamanımızı çok güzel ve kendimize çok yararlı olarak değerlendirebildiğimizi sanmıyorum. Özelliklede bu akıllı cep telefonları icat edildikten ve sosyal medya kullanımı yaygınlaştıktan sonra.

Mevcut pandemi, dışarı çıkma yasakları belkide bizlere çok can sıkıcı olarak gelse bile bizler istersek bu zamanı değerlendirme açısından kendimize yararlı bir hale getirebiliriz.

Bir çok yaşıtlarımla bu konuyu çok detaylı olarak konuştuk kendi aramızda. Kimi arkadaşlarım resim çizme konusunda çok yol almışlar bu anlamda başarılı olmuşlar. Sordum nereden çıktı bu resim konusu diye. Kanka can sıkıntısı neredeyse beni ressam etmek üzere diye yanıtladı arkadaşım. Sonra resimlerini gösterdi bana hayran kaldım hatta önce inanamadım.

Başka arkadaşım ise komşu çocuklarına ücretsiz matematik dersi vermiş ve çocuklar matematikten çok güzel notlar almaya başlamışlar ders aldıktan sonra.

Ben de üniversite sınavlarına çalışıyorum harıl harıl. İsteyerek ders çalışmak ve soru çözmek, testlerden yüksek miktarda doğru cevapları bulmak beni mutlu etti.

2021 yılı benim açımdan büyük anlamlar içeren bir yıl oldu. Neden mi? Ehliyetimi aldım artık çekinmeden ehliyetli olarak ve çok dikkatli bir şekilde trafiğe çıkıyorum. Batman Sonsöz ve Durum gazetesinde köşe yazmaya başladım. Çok çok başarılı olmazsam bile yazılarımda; zamanla istediğim seviyelere geleceğime inanıyorum.

Şunu anlatmak istiyorum zamanımızı yararlı ve önemli işlerde kullanabilmek gerçekten ayrı bir mutluluk veriyor bana. Küçüğüm Melis kardeşim 2014 doğumlu olduğu halde hem sınıf hem okul birincisi olmuş durumda. Zaman zaman bir abla olarak değilde bir arkadaşıymış gibi onu arabamla gezdiriyorum ve onun seviyesine başarabildiğim kadarıyla inerek özgüvenini arttırıyorum. Abla olmak bunu gerektiriyormuş. Bu mutluluğu da yaşıyorum. Pandemi ve can sıkıntısını olumlu ve yararlı hale getirmek mümkünmüş istersek.

Haftaya bir başka konu yazmaya çalışacak ve size yazımı servis edeceğim değerli büyüklerim Durum gazetesi okurlarımız selam ve saygılarımı sunuyorum efendim hepinize.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.