banner460
banner128

Yılmaz:Hükümet ortağı değil destekçisiyiz

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kendilerinin hükümet ortağı değil, iktidarın destekçisi olduklarını belirterek, ‘ Başkan MHP’li Silivri’ye yatırımlar kolay geliyor’ değerlendirmesi doğru değil. Biz devlete karşı tüm sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz için destek alıyoruz’ dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Olta Restauarant’ta gerçekleşen kahvaltıda konuşan Başkan Yılmaz, gazetecilerin topluma karşı önemli sorumluluklarının olduğunu belirtirken, bir akreditasyon uyguladıklarını,  insanların namusuna kadar laf edildiğinine dikkat çekerek, kriterlerinin eleştiride vicdanların kanatmamak olduğunu işaret etti. Yapılan kimi değerlendirmelerden faydalandıklarını belirten Başkan Yılmaz, eleştiriler için  ‘Herkesin canı sağ olsun’yorumunu yaptı.

Sükutumuz ikrardan değil asaletimizden

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bazı belediye personeline yönelik gündeme getirilen ‘Olumsuzluklara’ neden suskun kaldığına ilişkin olarak, “Bizim sükutumuz ikrardan değil, asaletimizden. Çünkü bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene adam mı diye…” yanıtını verdi.

Hükümet ortağı değiliz

“İstanbul Valliliğinde yapılan Kültürel varlıklar tarihi mirasla ilgili toplantıda ne kararlar alındığına ilişkin bir soru üzerine Başkan Yılmaz” kendilerinin ‘Hükümet ortağı olmadıklarını dışardan destek verdiklerini’ belirterek, “Silivri’ye hizmet kolay geliyor yok. Belediyeler valiliğe gelirlerinden pay veriyor. Bir belediyenin 400 milyon borcu var. Üç belediyenin borcu 1 trilyon. Bizim ise hiç borcumuz yok. Göreve geldiğimizde belediyenin 200 milyon TL borcu vardı. Bunun 130 milyon TL’sini ödedik. Şu anda 70 milyon TL borcumuz kaldı.  Bu nedenle valilikte bize devlete olan yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz için katkıda bulunuyor.

Kültürel miras canlandırılacak


Silivri’nin önemli bir tarihi geçmişi var. Bir çok medeniyetin kalıntısı var. Silivri’de tarihi çeşmeler var. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u feth ettikten sonra yaptığı yedi fetih camiinden biri Silivri’de. Hünkar’ı Şerif Camii. Bunu pek çok kişi bilmez. Orada caminin yanında bir de Fetih Müzesi yapacağız. Bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Silivri’de önümüzdeki dönemde kültürel anlamda tarihi varlıkları da içine alan ciddi bir dönüşüm yaşanak. İlçemizin sahip olduğu kültürel miras canlandırılacak.” Dedi.

“Silivri’den bir yere gitmeyeceğim.”

Başkan Yılmaz;  “2023 genel seçim sonuçlarının yerel seçimi de etkileyeceği ve Yılmaz için en büyük engeli teşkil edeceği şeklinde öngörüler’ bulunduğu şeklindeki soruyu ise şöyle değerlendirdi..   “Öyle bir noktaya geldi ki Silivri, bizi kendine siyasi rakip olarak gören arkadaşlarım, siyasi hayatlarını devam ettirebilmeleri için veya Silivri'de tekrar iktidar olabilmeleri için hep bir senaryo hali içindeler. “Volkan Yılmaz Büyükçekmece'ye gidecek”, “Milletvekili olacak”, “İBB Başkan Adayı olacak” son senaryo da 2023 genel seçimleri ile ilgili bir fal açıyorlar “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçimleri kaybederse Volkan Yılmaz da Silivri'de seçimi kaybeder!” Hiçbir tanesi “Volkan Yılmaz burada Belediye Başkanı 5 yılın sonunda biz çıkacağız aslanlar gibi karşısında yapacaklarımızı anlatacağız, onun yapamadıklarını, yanlış yaptıklarını eleştirip biz bu seçimi kazanacağız” diyemiyor. Farkında mısınız? Hep bir senaryo, benim buradan gitme halime göre planlar yapmışlar. Merak etmesinler hiçbir yere gitmeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanım takdir ve olurları olursa Silivri Belediye Başkanı olarak görevime devam edeceğim… Bunun altını çizelim.

İkincisi de küçük bir örnek vereyim. CHP girdiği kaç seçimdir kaybediyor? Eskişehir'de AK Parti genel seçimi kazanıyor Büyükşehir Belediye Başkanlığında Yılmaz Büyükerşen ipi göğüslüyor. Bunu nasıl açıklayacaksınız? Genel seçimlerde kaybeden partinin karşısındaki yerelde seçimi kazanacak anlamı mı çıkıyor!? Silivri'de bu abdestle daha çok namaz kılarlar arkadaşlar!”

Anahtar Kelimeler:
Volkan Yılma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.