banner460
banner128

Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendirme Projesi

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Adayları Destekleme Derneği, Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA)’nın ortağı olduğu ve Büyükçekmece Belediyesi’nin 14 pilot belediyeden biri olarak seçildiği “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesine başvurular başladı.

Ocak sonunda başlayacak ve 3 gün sürecek eğitimlere katılacak kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak ve fırsatlardan eşit biçimde yararlanmaları ve güçlenmeleri için kentin karar mekanizmalarına katılımlarının artması, eşitlikçi ve kapsayıcı yerel politikaların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Başvurular Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğüne yapılıyor

CEMR’in “Avrupa Yerel Yaşamda Eşitlik Şartı” rehberliğinde 12 ay çeşitli programlarla sürecek olan projenin eğitim alanına katılmak isteyenler kadın hakları, müzakere yöntemleri, yerel siyaset kadınlar için neden önemlidir, toplumsal cinsiyet eşitliği, yerel yönetimler mevzuatı, kadın ve liderlik ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konularında eğitim görecekler. Bütün katılımcı adaylar Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğüne başvurarak eğitime katılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.