banner460
banner128

Yenilenmeyen okul ve hastaneler için endişe!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1999 depremi sonrasında yenilenmeye kamu binalarının özellikle de okullar ve hastanelerin kendisini endişelendirdiğini söyledi.

Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından bazı tv kanallarının telefonla ulaştığı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şu açıklamayı yaptı; “İstanbul’a geçmiş olsun. Bizim bölgemizde herhangi bir ciddi hasar yok. Binaların fiziki yapısıyla ilgili kayda değer bir olay yok. Bu depremlerin ne kadar devam edeceğini kimse bilemez. Acaba bu şekilde mi boşalacak bu enerji? Bu şekilde boşalacak gibi görünüyor ama bilim adamlarının söyleyecekleri çok daha önemli. İstanbul halkının bu kadar büyük panik yaşamasının sebebi İstanbul’da beklenen büyük deprem herkesin kafasında bir oldu haline gelmiştir” dedi.

“Bilim adamlarının yapacakları açıklama çok önemli”

1999 Marmara depreminden sonra yenilenmeyen kamu binalarının kendisini endişelendirdiğini de belirten Başkan Akgün; “En büyük endişem okullar ve hastanelerdir. İstanbul’daki olası büyük deprem tabi ki ülkeyi büyük sıkıntıya sokacaktır. İnşallah bu şekilde orta büyüklükteki depremlerle bu enerji boşalır. İki tane çukur var birisi Silivri, Tekirdağ Marmara Ereğlisi açıklarında. Bir tanesi de Küçükçekmece açıklarında. Bu iki çukurdaki yani Marmara çukurundaki kırılmayan faylardan çok korkan bir belediye başkanıyım.  Çok endişeliyim.  Son vuku bulan orta büyüklükteki deprem Marmara Ereğlisi önündeki çukurda oldu. Bu depremde ne kadar fay kırıldı veya açığa ne kadar enerji çıktı bunu merak ediyorum. Bu da bilim adamlarının konusu. Özellikle de devleti yönetenlerin ve belediye başkanlarının bu yapılacak açıklamaları dikkatlice dinleyeceğini de biliyorum” diye konuştu.

                                                                                   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.