banner460
banner128

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile yaşanan sel felaketinde büyük mağduriyet yaşayan Esenyurt’u ziyaret etti.  İmamoğlu ve Bozkurt yaptıkları açıklamalarda sorunların kalıcı olarak çözümlenmesi için gerekenin yapılacağını  ve vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini söylediler.

İMAMOĞLU“BÜTÜN TEDBİRLERİ ALMIŞ DURUMDAYIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam üzeri İstanbul’da öğleden sonra etkisini gösteren sağanak yağış sonrası, su baskınların yaşandığı Esenyurt’a geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Beylikdüzü Beledtiye Başkanı Mehmet Murat Çalık eşlik etti. Bozkurt, ilçedeki zarar hakkında İmamoğlu’na bilgi verdi. İnceleme gezisi sırasında, ev ve işyerinde hasar olan vatandaşları dinleyen İmamoğlu, bölgedeki alt yapı sorunun yaz sonuna kadar çözüleceği sözünü verdi.

İBB Başkanı, incelemenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Sözlerine, “Geçmiş olsun” diyerek başlayan İmamoğlu, “İstanbulumuzun bugün farklı yerlerinde yağışlar var. Bütün tedbirleri almış durumdayız. Ama tabii bazı bölgelerde, özellikle geçmişten bugüne yaşanan bazı alt yapı sorunları var. Bu şehrin ne yazık ki bir gerçeği. Özellikle bizim bu Pandemi sürecinde başlatmış olduğumuz çalışmaların ne kadar önemli olduğunun da göstergesi. Zira bu Haramidere’deki süreçle ilgili de Esenyurt Belediye Başkanlığımızla yaptığımız toplantıda en önemli sorunlardan biri de bu alan olduğu belirlenmişti. Biz burada şantiyemizi kurduk. Dereden kaynaklı baskınların giderilmemesi hususunda süreci tamamladık ve bu süreçle ilgili de çalışmalarımızı başlattık” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ TAMİR VE TADİLATLARI HIZLA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Suriyeli bir kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini dile getiren İmamoğlu, “Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu arada Sayın Valimiz bir tespit yaptı. Yanı sıra Belediye Başkanımız burada çalışma içerisinde. Bir dayanışma alanı oluşturuyoruz. Hem valilik, hem biz buradaki yaraları sarmalıyız. Valiliğimizin öncülüğünde bizim de katkılarımızla burada zarar gören hem vatandaşımızın, hem esnafımızın yanında olacağız. Esenyurt Belediyemizle işbirliği yaparak buradaki tamir ve tadilatları hızla çözüme kavuşturacağız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına fırsat tanımayız. Afet olmasından ziyade, afetten önce alınması gereken önlemler daha önemliydi. Bugün de açıkladım. İstanbul’un bu anlamda 38 noktasında biz yatırım yapıyoruz. Ne kadar önemli yatırım yaptığımızın tekrar altını çiziyoruz” diye konuştu.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KALICI OLARAK ÇÖZMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Önümüzdeki 2 -3 gün yağışların devam edeceğine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, “Biz vatandaşımızı uyarıyoruz. Bazı özel noktalarda yardım araçlarımızı hazır tutuyoruz; ama bir yandan da İstanbul’un bütün bu nevi baskın sorunu yaşayan alanlarda sorunun çözümünü kalıcı olarak da çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arada çalışmalarımızı en kısa zamanda inşallah sizlerle de paylaşırız. Hızlıca yaraları saracağız. Birkaç gün içinde buraları bambaşka halde görürsünüz umuyorum” dedi.

EVİNDE KALAMAYACAK VATANDAŞLAR İÇİN KONAKLAMA TESPİTİ YAPILDI

İmamoğlu, su baskınından dolayı evinde kalamayacak vatandaşlarla ilgili de konaklama alanlarının tespitlerinin yapıldığını belirterek, “Esenyurt Belediyemizle beraber, hem insanlarımızın oraya naklini, hem de orada kalmakla ilgili bir takım sıkıntılarını çözüyor olacağız. Sanıyorum birkaç gün daha misafir edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü buradaki sorunların giderilmesi lazım, önce bir temizlenmesi lazım. Ardından da insanlarımızın hijyeni ve eşya ihtiyaçlarına dönük çalışmalarla hızlıca burayı çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ

Esenyurt’ta şiddetli yağış nedeniyle sel baskını yaşanan mahallelerde belediye ekipleriyle birlikte tahliye çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, tüm ekiplerin sahada olacağını ve selde mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel baskınının ardından belediye ekipleriyle birlikte sahada çalışmalarına devam ediyor. Son ev temizlenene kadar alanda kalarak, vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini belirten Başkan Bozkurt, “Şu anda tahliye işlemleri aralıksız devam ediyor. Sabaha kadar arkadaşlarımız çalışacaklar. Son ev temizlenene kadar arkadaşlarımızla birlikte burada olacağız. AFAD, valilik, kaymakamlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyemizin ortaklaşa yaptığı çalışmayla vatandaşlarımızın sorunlarını ve mağduriyetlerini önemli ölçüde gidereceğiz. Temizlik için Esenyurt Belediyesi ekipleri sabaha kadar çalışacak. İtfaiye ekipleri boşaltma işlemlerini yapıyor. Onun dışında diğer mağduriyetleri de devletimizin desteğiyle çözeceğiz” dedi.

“HARAMİDERENİN ISLAHINI YAPACAĞIZ”

Geçmişten kalan çarpık yapılaşma sorununu çözeceklerine dikkati çeken Başkan Bozkurt, “Geçmişteki çarpık yapılaşmanın yaratmış olduğu sorunu gidermemiz lazım. Zira her yıl aynı sonuç oluşuyor. Onun içinde İSKİ ile birlikte bir çalışma yaptık. Haramidere’nin ıslahı yapılacak. Sağ olsun vali bey de söz verdi, onunla birlikte DSİ’nin de desteğiyle bu bölgedeki su sorununu çözeceğiz. Tabii öncelikle bugün su baskınının asıl nedeni binaların dere kodundan aşağıda oluyor olması. Oralardaki ikameti de durdurduk. Dolayısıyla vatandaşlar bir daha orada olmayacaklar. Normalde imara açılmaması gereken yerler buralar. Eğer İSKİ ile yaptığımız çalışmada o daireleri tamamen kurtarabilirsek, belki sonrasında düşünülebilir, ama şu aşamada bu bir cinayetle eş değer. Bu iş gece yarısı olsaydı çok daha büyük felaketlere neden olabilirdi. Şükür ki çok büyük bir kaybımız olmadı. Bir tane Suriyeli misafirimizi kaybettik. Ama gece olması durumunda daha büyük kayıplara neden olabilirdi” diye konuştu.

“HARAMİDERE PROJESİNİ YAZ SONUNDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Geçmiş yıllardan beri bu sorunun yaşandığını belirten Başkan Bozkurt, “Ben 42 yıldır Esenyurtluyum dolayısıyla buranın sorunlarını biliyorum. Geçmiş yıllardan beri bu sorun yaşandığı için projelendirdik. Göreve geldiğimizde, öncelikli olarak yapmamız gereken işlerin başına koyduk. İSKİ ile yaptığımız çalışmada, buranın dere kodunu, dere seviyesini ve eğimlerini değiştirerek yeni bir proje yaptık. Yaşanan sorun bu projeyle büyük oranda çözülecek. Derenin iki kenarına da atık su hatlarının toplandığı 2 buçuk metre çapında borular döşenecek. Pandemi birazcık işi öteledi, bir de yağmur olmaması için yaz sezonunda yapabiliyorduk. Dolayısıyla bir sorun olmadan, bu yaz içinde bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Su baskınının meydana geldiği bölgelerde Esenyurt Belediyesi ekiplerinin yanı sıra; İSKİ, AKOM,AFAD, itfaiye ekipleri çalışmalar yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.