banner460
banner128

Üner Çatalca'ya mührünü basacak

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner İlçeye; Balıkçı Barınağı, 16 dersklikli ilköğretim okulu, Millet Bahçesi Kapalı havuz yapılacağını açıkladı.  Ömrünü  dolduran Çağlayan Ege İşhanı’nın yıkılıp yerine yeni bir Alışveriş Merkezi yapılacağını da  açıklayan Başkan Üner, belediyenin kiraladğı araçları satın alarak , araç kiralama işine son verileceğini böylelikle 30 trilyon kar sağlamayı hedefliyor.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısına katılarak ilçede gerçekleşen çalışmalar ve hayata geçen projeler hakkında bilgi verdi.

Çatalca Kent Konseyi 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Toplantıya; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Kızılay Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Metin Tunç, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Muhtarlar ve Kent Konseyi Üyeleri katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeliha Akarsel,Engelliler Meclisi BaşkanTuğba Özşalap ve Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Kayhan ile Yürütme Kurulu Üyesi aynı zamanda Muratbey Muhtarı Ceyhun Koç faaliyet raporlarını sundu. Toplantıda söz alan  Çatalca Çevre Derneği Başkanı Kasım Kolcuoğlu önerilerini sundu. Daha sonra Trakya Rumeli Dernek Başkanı Ramazan Gül söz alarak Huzurevi hakkında temennilerini dile getirdi.

Bu konuşmaların ardından;  Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşıldı.   Toplantıda Başkan Üner’den yakın dönemde gerçekleştirilecek müjde gibi projeler geldi.

Kapalı Havuz ve Balıkçı Barınağı Projeleri

Konuşmasına Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar dileyerek başlayan Başka Mesut Üner;  Çatalca için yapılan projeleri tek tek anlatarak kısa sürede uygulamaya konulacak projeler hakkında da bilgilendirme yaptı. Üner  şöyle konuştu.

 “İlçemizde vatandaşlarımızın en çok talep ettiği konulardan bir tanesi kapalı yüzme havuzuydu. Havuz projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından onaylandı. Yerinin tahsisini istedik ihalesini hazırlıyoruz, en kısa sürede bununla ilgili çalışmaya başlayacağız. Çatalca’mızın yine önemli konularından biri Balıkçı Barınağıydı. Daha önce Yalıköy’de bir yer belirlenmişti fakat yapılan inceleme ve tespitlerde çok kum tuttuğu için iptal oldu. Biz yeniden Ulaştırma Bakanlığımızın yetkililerini getirerek 3 km batısında olan bir yeri şu anda projelendiriyorlar. Çatalca’da bine yakın balıkçının olduğunu görüyoruz, yalnızca Yalıköy, Karamendere, Ormanlı, Örencik, Hisarbeyli, Celepköy değil Çatalca’mızın merkezinden bu işi yapan vatandaşımız var. Bu Balıkçı Barınağı bu anlamda tüm ilçemize ve bölgemize hizmet verecektir.

Çatalca’ya Millet Bahçesi

Millet bahçesi projemizde de son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bir tek futbol sahasının takası gündemde onu da yaptığımız takdirde projemizin yapımına TOKİ tarafından başlanacak. Bu projemiz ile ilçemiz sosyal anlamda zenginleşecek, vatandaşlarımız yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanlarıyla yeni bir yaşam merkezine kavuşacak. Balıkçı Barınağı ile Millet Bahçesi projemizin toplam maliyeti 140 milyon TL gibi bir rakama tekabül edecek.

16 derslikli yeni bir ilköğretim okulu

Çocuklarımızın geleceği bizler için her şeyden önemli. Yine Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüzle bir çalışma içine girerek Çanakça Mahallemizde bulunan okulu yıkarak yeni bir okul yapacağız. Aynı zamanda ilçemize bir okul daha kazandırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz, valilik onayını aldık. Eski Kız Meslek Lisesi’nin içinde bulunan ve şu anda anaokulu olan yer yıkılarak oraya 16 derslikli bir ilköğretim okulu yapacağız. Bu okulda ilçemizin en yoğun okulu olan Ferhatpaşa İlkokulu’nu büyük oranda rahatlatacak.

Alışveriş Merkezi Projesi

Yine belediye olarak en kısa zamanda hayata geçirmek istediğimiz bir projemiz daha var. Özellikle deprem ile bu kadar yüz yüze geldiğimiz bu günlerde bizler için en elzem çalışmalardan biriside Çağlayan Ege İşhanı’nın en kısa zamanda tahliyesini gerçekleştirmek. Tabii bu binada bulunan esnaflarımızla da görüşerek, toplantı yaparak burayı yıktıktan sonra buraya güzel bir butikte olsa bir alışveriş merkezi yapacağız. Çünkü gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız bizlerden alışveriş merkezi istiyor. Gençlerimiz bu nedenle ilçe dışına gittiklerini söylerken, ailelerimizde bizlere yarıyıl şenliğini yaptığımız için teşekkür ederek yoksa çocuklarımızı ilçemiz dışındaki AVM’lere götürmek zorunda kalıyorduk ve bu çok maliyetli oluyordu diyorlar.

Araç kirasına son kasaya 30 trilyon kar

Bir diğer çalışmamızda belediyemizde kullandığımız araçlarımızı satın alarak bütçemize katkı sağlamak. İhale ile kiralamak yerine araçları satın alacağız. 24 tane araç yakın zamanda gelecek ve Çatalca’mızın envanterine yazılacak. İş makinelerini ve çöp kamyonlarını da almak istiyoruz. Bunları da tamamladıktan sonra belediyemizin kasasını 5 yıl sonra 30 trilyon kâra geçirmiş olacağız.

Kaldırımlara düzenleme

Yine ilçemizin en büyük sıkıntılarından biriside kaldırımlardı. Vatandaşlarımızın öncelikli istek ve talepleri arasında yer alıyordu.  Atatürk Caddesi’ni  hastaneden itibaren Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenleme çalışmasını başlattık.  Şehitler Caddesini, belediyeye çıkan Caddeyi, İş Bankası’ndan adliyeye giden caddeyi, Mescit Sokağı,  gibi birçok cadde ve sokakta da bu çalışmalarımız yapacağız. Bütün alt yapılarını, maliyetlerini hazırladık, programımız doğrultusunda ilerliyoruz.

18 milyon borç ödendi

Çok açılmadan, belediyemizi çok borçlandırmadan, hem borç ödüyoruz hem de iş yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 18 milyon borç ödedik, inşallah bundan sonrada hepsini yavaş yavaş ödeyeceğiz.

Her şey Çatalca her şey Çatalcalı için

Akıllı Şehirler Fuarına ve Konferansına katıldık. İlçemizde hayata geçireceğimiz kültür ve turizm ile ilgili bir projemiz var. Bu projede İstanbul Üniversitesi ile çalışıyoruz.

Yine Kaymakamımızla birlikte Engelliler Merkezimizi çok iyi bir duruma getirdik. 360 metre olan Engelliler Merkezimizi 800 metreye çıkardık. Engelliler Merkezimiz bu haliyle İstanbul’da ki ilk üç merkez arasına girdi.

Tüm bu çalışmalara ihtiyacımız var ve bu çalışmaları bizler yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken de ben mantığı ile değil de biz mantığı ile yapacağız. Çünkü bu koltuklar kimseye kalmadı ve kalmayacak da. Her şey ilçemiz için vatandaşlarımız için”

Huzurevi bilgilendirmesi

Toplantı Kızılay tarafından ilçemize yapılacak Huzurevi hakkında Kızılay Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Metin Tunç tarafından ayrıntılı bilgi verilmesi ile devam etti.

Kent konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel toplantıya katılan; Kızılay Sağlık A.Ş Genel Müdürü  Dr.Metin Tunç’a ,  Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’e, Belediye Başkanı Mesut Üner'e ,Siyasi Parti İlçe Başkanlarına, Belediye Başkan Yardımcılarına, ,Meclis Üyelerine, muhtarlara, STK Başkanlarına, Daire Müdürlerine  ve Çatalcalılara teşekkür etti.

 Çatalca Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı dilek ve temennilerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Mesut üner
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.