banner460
banner128

SİLİVRİ’YE KUVA-Yİ MİLLİYE PARKI

Silivri Belediyesi ve hayırsever Baldöktü Ailesi tarafından yapılan Kuva-yi Milliye Parkı Yeni Mahalle’de hizmete açıldı. Törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile daha güzel bir Silivri için canla başla çalışıyoruz. Silivri aşkıyla bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Silivri Belediyesi ve hayırsever Baldöktü Ailesi tarafından Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan Kuva-yi Milliye Parkı için 19 Mayıs günü açılış töreni düzenlendi. Törene Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hayırsever Nurullah Baldöktü ve ailesi, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“BALDÖKTÜ AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törendeki konuşmasına, “Memleketin her köşesinin bilfiil işgal altında olduğu bir ortamda, bir kıvılcım olarak başlayan ve vatanın her karışını saran, bizi biz yapan ruhun adıdır Kuvâ-yi Milliye! Vatan Şairimiz Namık Kemal’in; ‘Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini, Yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini’ feryadına; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini’ diyerek verdiği cevaptır Kuvâ-yi Milliye! ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.’ diyen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan aldığı feyz ile vatanına sahip çıkanların adıdır Kuvâ-yi Milliye!” sözleri ile başladı. İş insanı Nurullah Bakdöktü’ye teşekkür eden Yılmaz, “Bugün burada Silivri’mize kazandırdığımız parklardan biri olan, böylesine anlamlı bir günde ve anlamlı bir isimle açılışını gerçekleştirdiğimiz Kuvâ-yi Milliye Parkı’mızın hayırlı olmasını diliyorum. Parkımızın yapımında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza ve en önemlisi hayırseverimiz Nurullah Baldöktü ve Şerife Baldöktü’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“İLÇEMİZE YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRIYORUZ”

19 Mayıs mesajları veren Yılmaz, şöyle devam etti: “Her şey ilk adımla başlar. Adımlar birleşir, yürüyüş olur. Yürüyüşler eklemlenir, mücadelede buluşur. Mücadeleler hızlanır; tarihle birleşir, tarihin sayfalarını mühürler. Ve an gelir, o tarih Türk diye okunur. Ve gün olur, o tarih, Türk milletinin kahramanlıklarını, insanlığın idrakine şakır şakır işler. Bugün 19 Mayıs’ı coşku ve heyecanla kutlamaktan gurur duyuyoruz; Büyük Atatürk ve tüm kahramanlarımızla iftihar ediyoruz. Dünün gençleri ülkemizi bugünlere ulaştırdı, bugünün gençliği de yarınlara taşıyacak; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır.’ düsturundan hareketle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İlçemize kazandırdığımız yatırımlarla yaşadığımız bu topraklara sahip çıkıyor, tüm eserlerimizi gençlerimize armağan ve emanet ediyoruz. Bu göreve talip olduğumda şunu ifade etmiştim: ‘Silivri; spor, sağlık, sanat, kültür anlamında unutulmuş, hep eksik bir ilçe. Çocuklarımız, gençlerimiz, birçok hizmetten mustarip durumda. Ve onların Türkiye Cumhuriyetini koruyacak yegâne unsur olduğundan hareketle, bütün yatırımlarımızı çocuklara, gençlere, yani insana yapacağımızı’ söylemiştim. Silivrili hemşehrilerimizin huzur ve mutluluğu adına ilçemizin her köşesine dokunarak, ihmal edilmiş, unutulmuş, ötelenmiş tüm kronik sorunlarına çözümler üretiyor ve gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçemizde yaşayan 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin sosyal yaşam kalitesini artırmak amacıyla onlara parklar, spor tesisleri, yürüyüş yolları, mesire alanları yapıyor, ilçemizin dört bir yanını ağaçlandırıyor ve yeni yaşam alanları kazandırıyoruz.”

“SİLİVRİ’MİZİN HER KÖŞESİNE DOKUNUYORUZ”

Silivri Belediyesi tarafından yapılan hizmetler ve devam eden projelere hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyemizin bu yıl ki hedefi Silivri merkezine 10.000 ağaç dikmek. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her geçen gün artan bir ivme ile 2021 yılında 11 park ve oyun alanı, son 3 yılda ise toplamda 25 park ve oyun alanını geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hediye ettik. 2021 yılında ilçemizin dört bir yanında 10 yeni basketbol sahası, son 3 yılda ise toplam 21 basketbol sahası yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk. Yüzme Havuzunun da içerisinde yer aldığı Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Silivri Belediyesi işbirliğinde Değirmenköy’de 1000 kişilik stadyumun açılışını gerçekleştirdik. İBB ile 6000 kişilik Müjdat Gürsu tesislerini hayata geçirdik. Silivri merkezden ibaret değildir, köyleri de var. En ücra köylere kadar sporu yaygınlaştırmak adına Fener’de İBB tarafından daha önce yapılan stadın soyunma odaları ve tribün yapımına devam ediyoruz. Büyükçavuşlu ve Çeltik mahallelerimize halı sahalar inşa ettik; Beyciler, Sayalar, Kurfallı ve Büyükkılıçlı mahallelerimizde yapımlarına devam ediyoruz. İlçemizde ikamet eden üniversite öğrencilerine burs verdik. YKS ve Milli Savunma Üniversitesi Sınav başvuru ücretlerini ödedik. Nişantaşı Üniversitesi ile Güzel Sanatlar Akademisi kurduk. Piri Mehmet Paşa Mahallemizde, 7.150 m2 alan üzerinde 3 katlı Gençlik ve Kültür Merkezi yapımına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal hizmetlerden çiftçi ve hayvancılarımıza verilen desteğe, sokak iyileştirme projelerinden tarihi eser restorasyonlarına, ‘Silivri’de hayat var.’ diyerek birçok hizmet ve yatırımla Silivri’mizin her köşesine dokunuyoruz, dokunmaya devam edeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile daha güzel bir Silivri için canla başla çalışıyoruz. Silivri aşkıyla bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kuva-yi Milliye Parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Sayın Baldöktü ailesine ve tüm mesai arkadaşlarıma bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Başkan Yılmaz, konuşmasının sonunda törene katılan hayırsever Nakipoğlu ailesine de yapımı devam eden Silivri Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi için teşekkür etti.

KAYMAKAN TOĞAN “HEMŞEHRİLERİMİZ LAYIK OLDUKLARI HİZMETLERİ ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Törende konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da programa katılan davetlilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Böylesi anlamlı bir günde böylesi güzel bir açılışın yapılması hepimiz için gurur verici bir durum. Silivri’miz her alanda gelişmeye, kendisine yakışan hizmetleri ortaya çıkarmaya, Silivrili hemşehrilerimizin layık olduğu hizmetleri almaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de açılışını gerçekleştireceğimiz Kuva-yi Milliye Parkı. Bu anlamda bu güzel parkın ortaya çıkarılmasında emeği olan Nurullah Baldöktü beyefendiye ve ailesine, kıymetli belediye başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Parkımızın Silivri’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BALDÖKTÜ AİLESİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hayırsever Nurullah Baldöktü ve Şerife Baldöktü’ye teşekkür plaketi takdim etti. Plaket merasiminde söz alan hayırsever iş insanı Nurullah Baldöktü ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözlerini hatırlattığı konuşmasında Atatürk sevgisine değinerek, parkın yapılmasına öncülük eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.
Açılış töreni, Nurullah Baldöktü İlkokulu bahçesine yapılan sosyal alanın açılması ve günün anısına çektirilen fotoğrafların ardından sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.