banner460
banner128

“Silivri’nin iki yakasını CHP birleştirecek”

CHP Silivri ilçe Başkanı Berker Esen, ‘2007 yılından beri tartışılan Selimpaşa kavşak projesini İmamoğlu yapıyor. Başkan Yılmaz,  Silivri’nin iki yakasını birleştirme projesi açıkladı ama ortada bir şey yok. Ömürleri yetmeyecek.  Yerel iktidarı geri alarak onu da biz yapacağız.” dedi.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek; Silivri ve genel güdemle ilgili gelişmeleri değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Esen, toplantının açılışında yaptığı genel değerlendirmede; ülkenin ekonomik açıdan izlenen yanlış politikalar sonucunda uçuruma sürüklendiğini,  iktidar mensuplarının sorunlara çıkış yolu bulamayınca da CHP’ye saldırdıklarını belirterek, “ Pahalılık ve işsizlik almış başını gidiyor. Telaş içindeler.  CHP’nin kimsenin karatahtası değildir. Kaftancıoğlu’ndan sonra 1 Haziran’da İmamoğlu davası var.  Başkanlarımızı davalarla susturma gayreti var. CHP örgütü bunlara pabuç bırakmaz.” dedi.

Köylüleri işgalci konumuna soktular

CHP İlçe Başkanı Esen, Silivri köylerinde 144 yıldır süren bir tapu sorunu olduğunu, AKP iktidarının da burada yıllardır oturan insanları önce işgalci olarak tanımlayıp ecrimisil talep ettiğini belirterek bu insanların bu duruma konulmasına tepki gösterdi.  Başkan Esen, çiftçinin en çok mazotun ve gübrenin pahalılığından şikayet ettiğini belirterek,  sorunun bir türlü çözülmediği ve masada kaldığını ifade etti. Esen, ‘Bu sorunu da biz çözeceğiz” dedi.   İktidar mensuplarının İBB’ye yönelik olarak ta icraatı engellemek için çalıştığını öne süren CHP İlçe Başkanı Esen, ‘ Mazot 6 TL iken öğrenci abonman bileti 85 tl idi. Mazot geldi 25. TL’ye dayadı. Öğrenci bileti 78 TL.” Dedi.

“Yılmaz’ın yanıtları tatmin etmedi”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ‘Kaçaklara asla müsaade etmeyeceğiz. Kimsenin kartvizitine bakmayacağız’ demesine rağmen, “ Kimi yerlerde tarım arazilerine villa ve sanayii tesisi yapıldığını” öne süren Esen, bir soru üzerine  bu konuyla bağlantılı Silivri Meclisine verdikleri önergelere yanıtlar geldiğini ancak bu yanıtların kendilerini tatmin etmediğini ve konuların takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Her ilçe başkanı aday adayıdır

Başkan bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı adaylarının doğal olarak Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti. Bu açıklamayla bağlantılı olarak ‘ Peki o zaman ilçe başkanı da belediye başkan adayı mı oluyor. ?’ şeklindeki soruya ise Esen, ‘Esen belediye başkanı aday adayı oluyor. CHP İl Başkanları doğal olarak milletvekili adayıdır. Belediye başkan adayı olabilir. İlçe başkanları da öyle. Ancak şimdi bunlar gündemimizde değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu konuda ilk ve tek gündemimiz’ şeklinde yanıtladı.

“Cankurtaranlar niye göreve başlamadı?"

Deniz sezonunun başladığı insanların sahillere akın etmeye başladığı hatırlatılarak,  ‘Sahillerde can kurtaranlar neden göreve başlamadı. Ne zaman göreve başlayacak? Ücretleriyle ilgili sorun olduğu ve bu nedenle göreve başlamadıkları iddia ediliyor ” şeklindeki bir başka soruyu ise İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu yanıtladı. Balcıoğlu, “Ücretlerle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Haziran itibarıyla göreve başlayacaklar” dedi.

“Kumsallardaki işgallere kim göz yumuyor?”

‘Sahillerdeki kumsallarda yer alan kimi cafelerin kumsallara sezlonglar atarak, kumsalı kapattıkları, vatandaşların kullanmasını engelledikleri ve buraları kiraya vererek para aldıkları’ belirtilerek, ‘İBB’nin bunlara neden engel olmadığının” sorulması üzerine İBB Meclis Üyesi Balcıoğlu, “ Kumsalların kullanım ve kontrolünü İBB daha çok ilçe belediyelerine bırakıyor.” Yanıtını verdi.

İttifak sürerse aday Millet İttifakı adayı olacak

 Başkan  Esen, ‘CHP İlçe Başkanı adaydır dediniz. Ancak ittifak ortaklarınız da var. Hatta adayın İYİ Parti’den de olabileceği konusunda duyumlar geliyor. Buna ne diyorsunuz?” şeklindeki soruyu ise, “Biz ittifak ortaklarımız ile görüşüyoruz. İYİ  Parti ilçe başkanımız Refik Bek ve yönetimiyle de bir araya geliyoruz. Hiç bir sorun yok. Ancak şu an gündemimizde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Onu bir atlatalım görüşürüz. İttifak sürerse de tabiki aday Millet İttifakı adayı olacaktır. Ama Silivri’de de yönetimi geri alacağız”

Yıldız: TÜRAM amacından çıkmış

Daha sonra söz alan İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız ise Silivri Belediye Başkanın İBB’de muhalif Silivri’de ise iktidar olduğunu, her iki alandaki çalışmaları arasında çelişkiler bulunduğunu ileri sürdü. Başkan Yılmaz’ın İBB’de bir çok konuda İBB’nin yapmak istediği zam düzenlemesine karşı çıktığını ancak Silivri’ye gelince rayiç bedellere fahiş zamlar yaptığını ifade eden Yıldız, “Amaçları İEET batsın, İSKİ batsın” dedi.

Yıldız, Silivri’de bir başarı hikayesi de göremediklerini belirterek, ‘Silivri Belediye başkanımız Sosyal medyayı gerçekten iyi kullanıyorlar. Bu konuda kendilerini takdir ediyorum. Tarım arazilerini kaçaktan korumak görevleri.  Tarım arazilerini koruyoruz diyorlar ama tarım arazisine villa, eğitim arazisine sanayi tesisi. Tarıma katkı görevleri. Aldığım duyumlara göre de TÜRAM da amacından çıkmış durumda.”diye konuştu.

Esen: Silivri’nin iki yakasını biz birleştireceğiz

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, son olarak yaptığı değerlendirmede ise, ‘Selimpaşa kavşak projesi 2007’den beri gündemde ama bir türlü yapılmadı. Şimdi biz yapıyoruz. Silivri’nin iki yakasını birleştireceğiz diyor başkan ama daha ortada bir şey yok. İktidardaki ömürleri de yapmaya yetmeyecek. Yerel iktidarı alarak  onu da biz yapacağız’ dedi. Erhan KIZILYAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.