banner460
banner128

Silivri’de İBB üzerinden büyük tartışma

Silivri’de;  Cumhur İttifakı mensupları;  AK Parti  ile MHP İlçe Başkanları, ardından da Millet İttifakı mensupları  CHP ve İyi Parti İlçe Başkanları İBB hizmetleriyle ilgili karşılıklı açıklamalarda bulundular ve birbirlerini eleştirdiler.

Silivri’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti Belediye Başkanı döneminde temeli atılan KİPTAŞ 3 konutlarının anahtar teslimi yapmasından sonra, Silivri’deki parti temsilcileri İBB Hizmetletleriyle ilgili olarak karşılıklı açıklamalarda bulundular ve birbirlerini eleştirdiler. İlk olarak Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu bir açıklama yaparak, “İBB Başkanı görev süresini görüyoruzki Ak Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin açılışlarını yapmakla geçirecek.” Dedi.

Bozoğlu’nun bu açıklamasını MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın CHP İlçe Başkanı Berker Esen’e yönelik eleştirisel açıklaması takip etti. Yalcın, “Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın tüm kurumlar ile koordineli ilişkiler yürüterek Silivri'ye hizmet etme gayretlerini, sadece kendilerine mal etme tavırları doğru bir tutum değildir.” Dedi.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen ise yazılı bir açıklama yaparak, hem Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun hem de MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın açıklamalarına yanıt verdi. Esen, “İBB’nin 10 yıldır Silivri’ye partizanca yaklaşması nedeniyle Silivri’ye yapılmayan yatırımlar Ekrem İmamoğlu ile birlikte ilçemizde hayat bulmaya başladı. Hep beraber hizmet ve proje üretmek gibi bir gayret içinde olmak yerine, İBB’nin hizmetlerini kendi hizmetleriymiş gibi halka sunarak asıl algı oluşturanlar ortadadır.” Dedi.

Millet  İttifakının ortağı İyi Parti’nin Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek ise ilçede süren tartışmayla ilgili olarak gazetemize yaptığı değrlendirmede, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun eleştirisine katılmadığını bildirirken CHP İlçe Başkanı Berker Esen’e bazı programları kendileriyle paylaşmaması nedeniyle sitem etti.   Siyasi parti ilçe başkanlarının açıklamaları şöyle:

Bozoğlu AK Parti nin hizmetlerinin acılışını yapmakla gün geçirecek

Mutlu Bozoğlu (Ak Parti Silivri İlçe Başkanı): 

İBB Başkanı görev süresini görüyoruzki Ak Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin açılışlarını yapmakla geçirecek. Çünkü kendilerinin ne üretebileceği bir proje nede yapabilecek kabiliyete sahip. Zira İstanbul kendisini “ Temel Atmama Töreni” ile tanıdı

1.513 Konut

7 Ticari Birim

1 Okul (26 Derslik ve 4 Laboratuvar)

1 Sağlık Ocağı

1 Cami (300 Kişilik)

Dar gelirli aileler için projelendirilen, yapımı İBB AK Parti döneminde tamamlanan ve  kurası çekilen KİPTAŞ Silivri Konutları 3.Etaplarında hak sahibi olmayı kazanan vatandaşlarımıza yeni evlerinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Yalcın: Gölgeleme gayreti beyhude bir maksat

Zafer Yalcın (MHP Silivri İlçe Başkanı) 

 “Silivrili vatandaşlarımız, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adayımız Volkan Yılmaz, sizlerin teveccühleri ile Silivri Belediye Başkanı seçildi.

O tarihten bugüne kadar geçen bir yılı aşkın süredir, Türkiye'ye örnek olacak projeler üretildi, geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Bundan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatı olarak gururluyuz ve mutluyuz.

Bir gurur daha yaşıyoruz ki, o da seçilmiş olan bir belediye başkanının herkese eşit ve adaletli hizmet ulaştırmak gibi bir yönetim anlayışında bulunmasıdır. Her belediye başkanı seçildiği tarihten itibaren siyasi gömleğini bir kenara bırakarak, vatandaşlara hizmet için eşit bir yaklaşım göstermelidir. Bizim politika ve hizmet anlayışımız bunu gerektirir ve öyle de olur.

Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın yaptığı çalışmaları vatandaşlarımız tarafından takdir edilmektedir. Marka Kent Mutlu Silivri için gayretleri ortadadır. İlçeyi bütüncül bir hizmet anlayışı ile yönetme çabaları hepimizin malumudur. Bu gayretleri baltalamaya çalışmak veya engel olmaya çalışmak siyasi nezakete sığmamaktadır.

CHP Silivri İlçe Yönetimi tarafından birkaç gündür ortaya sunulan söylemler ve sosyal medya yayınlarını yakından takip etmekteyiz. Üst üste yapılan eylemlerden dolayı farklı bir çaba peşine düştüklerini düşünmekteyiz. Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın tüm kurumlar ile koordineli ilişkiler yürüterek Silivri'ye hizmet etme gayretlerini, sadece kendilerine mal etme tavırları doğru bir tutum değildir. İlçe başkanının hem yeni hem genç olmasından kaynaklı acemiliği gereksiz polemiklere ve gerginliklere yol açmamalıdır.

İlçemizin birçok noktasında olduğu gibi Selimpaşa Mahallemiz Yoğurthane Mevkiindeki vatandaşlarımızın haklı talepleri olan asfalt ihtiyacı, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın bizzat gündeminde ve takibinde olarak neticelendirilen bir konudur. Vakti günü gelince bu hizmet elbette gerçekleştirilecektir. İlgili kurumlar ile koordineli çalışmak Silivri'nin hayrınadır ancak bu samimi gayretleri görmezden gelerek siyasi kurnazlık derdine düşmek yanlış bir yöntemdir.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüm fertleri Hakk'ın, halkın ve haklının yanında olarak üzerine düşen tüm sorunlulukları yerine getirmektedir. Bu niyetle vazifede bulunan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın çalışmalarını gölgeleme niyetine giren varsa, kendilerine beyhude bir maksat tercih ettiklerini hatırlatmak isteriz. Saygılarımızla.”

Esen: 10 yıldır yapılmayan yatırımlar İmamoğlu ile hayat bulmaya başladı

Berker Esen (CHP Silivri İlçe Başkanı)

“Kıymetli Silivrililer,

Ramazan ayı gibi bereketi bol bir ayın son günlerini yaşadığımız günlerde bazı siyasi partilerin ilçe temsilcilerinin yazı yazmak için yazıldığını tahmin ettiğimiz birtakım açıklamaları üzerine bizlerde cevap verme gereği duyduk. Öncelikle siz kıymetli hemşerilerimizden pandemi sürecinde ekonomik kriz ve yoksulluk gibi konular yerine bu şekilde bir konu için meşgul edilmesi adına özür diliyoruz.

“Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik” itiraflarında bulunan siyasi zihniyetin ilçe temsilcilerine ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptıklarını küçük görmeye basite indirgemeye çalışanlara söyleyecek tek sözümüz; İstanbul’a ihanet ettikleri 25 yıllık dönemlerinde yandaşlara para kazandırmak için başlatıp yarım bıraktıkları metro şantiyeleri, atıl durumda bıraktıkları tüm projeler Ekrem İmamoğlu döneminde tamamlanacak ve üzerlerine yeni hizmetler gelecektir.

Aldıkları talimatla İBB Meclisinde yapılmak istenen her projeye, İstanbul halkı hayrına olacak her çalışmaya karşı çıkanlara, Ekrem İmamoğlu’nu çalıştırmamak için 40 takla atanlara diyecek iki çift lafımız var! Artık İstanbul’un başında halkı için çalışan 16 milyona hizmet eden sosyal demokrat bir belediye başkanı var! Vergilerimizle yandaşların, vakıfların ve müteahhit çetelerinin cebinin dolduğu dönem 800 bin küsur farkla sona erdi

Sizin atıl halde bıraktığınız tüm projelere, her alanda engellemelerinize rağmen çözüm üreten ve tamamlayan bir yönetim anlayışı var. Siz bu üslup ile hedef almaya devam ettikçe bizde size şunu söyleyeceğiz; Devlette ve hizmette süreklilik esastır.

Saygıdeğer Silivrililer,

Türkiye’ye örnek olacak projeler ürettiklerini iddia eden diğer siyasi parti ilçe temsilcisini bu projelerini açıklamaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir yılı aşkın süredir ilçe belediyemize tanımış olduğumuz iyi niyetle meclisten geçen kararların %90’ınını oy birliğiyle geçirdik. Yapıcı muhalefet sergilerken bizlerin bu sürece daha nasıl bir katkı sunabileceğimizi beklemektedirler anlayabilmiş değiliz.

Tabi ki devlette ve yönetimlerde devamlılık esastır. Bizlerin yerel iktidar dönemimizde hayata geçirip tüm Türkiye’ye örnek olan projelerin bu dönemde yerel yönetim tarafından devam ettirilmesi bizleri memnun eder.

Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesinin karşılıklı yer tahsislerinde bulunması ve bir takım hizmetlerin buraya getirilmesine vesile olunması ve ayrıca Büyükşehir bürokratlarıyla İlçe Belediyesi bürokratlarının bir araya gelip proje geliştirmeleri de bizleri memnun eder.

Her zaman savunduğumuz üzere bizler siyasiler olarak hizmet yarışına gireceğiz. Bu hizmet yarışının tek kazananı Silivrililer olacaktır. Genel iktidar sahibi AKP merkezi hükümetin hizmetlerini, Yerel iktidar sahibi MHP ilçe belediyesinin hizmetlerini, bizlerde CHP’li Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini buraya getirerek ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.

Silivrililer olarak siyaseti bir kenara bırakarak ne kadar şanslı bir dönem geçirdiğimizin farkında olalım. Şanslıyız çünkü İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu gibi partizanlıktan uzak 16 milyona hizmet eden bir büyükşehir belediye başkanına sahibiz. Yerel iktidarın büyükşehirdeki temsilcileri her ne kadar İBB Meclisinde verdikleri oylarla İstanbul’a yapılacak hizmetleri engelleme çabası içerisinde olsa da Ekrem İmamoğlu’nun yeni nesil siyaset anlayışı sayesinde kendilerinin tam aksine olaylara partizanca yaklaşmadan Silivri’ye de hizmet etmek için canla başla çalıştığı kamuoyunun malumudur.

İBB’nin 10 yıldır Silivri’ye partizanca yaklaşması nedeniyle Silivri’ye yapılmayan yatırımlar Ekrem İmamoğlu ile birlikte ilçemizde hayat bulmaya başladı. Hep beraber hizmet ve proje üretmek gibi bir gayret içinde olmak yerine, İBB’nin hizmetlerini kendi hizmetleriymiş gibi halka sunarak asıl algı oluşturanlar ortadadır. Millet İttifakının CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde gerçekleştirdiği çalışmaları CHP Silivri İlçe Yönetiminin sahiplenmesinde ve vatandaşla paylaşmasında yadırgadıkları nedir anlamış değiliz. Aksine büyükşehirin çalışmalarına göstermelik destekler vererek koordine ediyoruz şeklinde paylaşımlarda bulunanlar algı yaratmaktadırlar. O yüzden talihsizce gerçekleştirilen bu açıklamaları bir kenara bırakalım ve Silivri’ye hizmet için hep beraber görevimizi yerine getirmeye devam edelim. İBB tarafından gerek bizlerin talep ettiği, gerek yerel yönetimin talep ettiği, gerekse öncesinde planlanan ve hayata geçirilecek hizmetleri duyurmamız hakkında açıklama yapmaları gündemi boş kelamlarla meşgul ederek siyasi başarısızlıklarını iktidar konusundaki iş bilmezliklerini tecrübesizliklerini gizleme çabasından başka bir şey değildir.

Bizler İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’deki temsilcileri olarak halkımıza görev sorumluluğumuzun getirdiği şekilde hizmet edeceğiz. Bizler Silivri’nin yararına olacak her projenin destekçisi olarak Silivri Belediyesinin de İBB’den talep ettiği hizmetlerin buraya getirilmesi konusunda kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı görev görerek gerekirse işbirliği ile halkın yaralarına merhem olmaya devam edecek siyasi anlayışımızı sürdüreceğiz. Bizim bu ipe sapa gelmez boş meselelerle kaybedecek vaktimiz yok. Bizim derdimiz Silivri halkı bizim derdimiz Silivri’ye partizanlık yaşatmadan daha önce ilçemize gelmeyen hizmetleri bir an evvel getirmek.

Bek:İmamoğlu güzel işler yapıyor arkası gelecek

Ahmet Refik Bek (İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı)

Millet  İttifakının ortağı İyi Parti’nin Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek ise ilçede süren tartışmayla ilgili olarak gazetemize yaptığı değrlendirmede, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun eleştirisine katılmadığını bildirirken CHP İlçe Başkanı Berker Esen’e bazı programları kendileriyle paylaşmaması nedeniyle sitem etti.  Bek’in değerlendirmesi şöyle:

“- KİPTAŞ’ın temeli biz attık. Bizim işleri sürdürüyor- gibi bir eleştiri çok anlamsız. Devlette devamlılık esastır. Elbette sürderecek. Yapmasaydı mı, devam ettirmeseydi mi KİPTAŞ’I. Ne güzel işte tamamlanmış vatandaşlar konutlarına kavuşmuş. Eleştirmek değil  bilakis işi tamamladığı vatandaşları konutlarına kavuşturduğu için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür edilmesi lazım.

Ayrıca;

-Silivri’ye beş tane kreş yapılması planlanıyor ki, bunun iki tanesinin inşaatı sürüyor, nerdeyse tamamlanmak üzere

-Stadın yerine dev bir proje hazırlandı. Bu konudaki gelişmeler Silivri halkıyla paylaşıldı.

-Silivri’de Halk Süt nedeniyle alımlar projelendiriliyor.

-Köylüye fide desteği sağlanıyor.

-Büyükşehir yer yer asfalt-yol çalışmalarını sürdürüyor.

Bunlar ilk akıllara gelenler.  Ayrıca daha bir yıl bile olmadı. Bir sürü de engellemeyle uğraşıyor Ekrem Başkan. İnanıyorum ki, Silivri’ye de İstanbul’umuza da güzel hizmetler yapacaktır.

Ayrıca burada bir sitemim CHP ilçe Başkanımız Berker Esen’e olacak. Örneğim KİPTAŞ töreninden haberimiz olmadı. Ya da buradaki bazı İBB bürokratlarının yaptığı inceleme gezilerinden haberimiz olmuyor. Oysa doığal olarak ittifak ortağı olarak bunlardan bilgi sahibi olmak isteriz. “   (hürhaber-durumgazetesi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.