banner460
banner128

Silivri ve Çatalca'da YSK'ya tepki!

Silvri ve Çatalca Belediye Meclisleri’nde CHP’li Meclis Üyeleri YSK Kararına tepki gösterdi. Ak Parti Meclis üyeleri ise YSK'ya destek verdi. 

Her iki belediyenin de dün gerçekleştirilen Mayıs ayı ikinci birleşimlerine YSK’ya gösterilen tepki damga vurdu.

Kırkıcı: Her şey çok güzel olacak

Silivri Belediyesi’nde gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı,  Ekrem İmamoğlu’nun halk tarafından seçilen meşru başkan olduğunu , mazbatasının YSK tarafından kanunsuz bir şekilde alınmasından sonra da İstanbulluların gönüllerinin başkanı olduğunu belirtti. Kırkıcı,  “Demokratik olgunluk Ekrem Başkanın hakkını teslim ettiği ve İstanbul’a verdiği sözleri tutması için görevine bir an önce başlamasına olanak vermektir. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun hiçbir hukuka, kanuna, kendi geçmiş kararlarına ve hepsinden önemlisi halkın vicdanına uymayan kararlarıyla sandığa darbe yapmış ve demokrasi ağır bir yara almıştır. Sanılmasın ki vazgeçeceğiz. Umulmasın ki yılgınlık göstereceğiz. Aksine 23 Haziran’da daha güçlü şekilde sandıktan yine Ekrem Başkanın çıkacağını biliyor ve görüyoruz. Ekrem İmamoğlu artık sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır, başkanıdır. Hiç kimse merak etmesin. Bütün haksızlıkları gülümseyerek izliyoruz. 31 Mart da yarım kalan işimizi 23 Haziran’da tamamlayacağız. Her şey çok güzel olacak!” dedi.

Çatalca’da CHP’liler Meclisi terk etti

Çatalca Belediyesi’nde de Silivri’deki benzer şekilde CHP’li Meclis Üyesi YSK kararına tepki gösterdiler. Çatalca Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Meclis Üyesi Ayhan Tutun, YSK’nın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını kanunsuz şekilde iptal ettiğini belirterek, CHP grubu olarak bu kararı kınadıklarını açıkladı.  ‘Her şey güzel olacak’ diyen Ayhan Tutun, daha sonra  YSK’nın bu kararınıa tepki olarak gerçekleşen belediye meclis toplantısından ayrılacaklarını ifade etti.  Daha sonra CHP Belediye Meclis üyeleri belediye meclis toplantısını terk etti. 

AK Partililer iseYSK kararına destek verdi

AK Partili Belediye Meclis Grup Sözcüleri ise YSK kararına destek verdiler. Silivri'de Filiz Baş Güler, Çatalca'da ise Tuba Uzun yaptıkları konuşmalarda YSK Kararının hukuka uygun olduğunu karara herkesin saygı göstermesi gerektiğini bildirdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.