banner460
banner128

Silivri Cemevi: Kongreye davet yapılmadı

Silivri Cemevi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, cumartesi günü yapılan kongreye pandemi koşullarıne8eniyle salonun kısıtlı durumu göz önüne alınarak hiç bir kişi ve kurumun davet edilmediği belirtildi.

Silivri Cemevi’ni bünyesinde bulunduran Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi Silivri Şubesi kongresi cumartesi günü yapılmış ve kongreye CHP’lilerdışında ; basın mensupları dahil hiç bir  kurum temsilcisi ve siyasetçi katılmamıştı. CHP’lilerin kongreye katılması ise eleştiri almıştı.  Cemevi Yönetim Kurulu kongre ile ilgili bu eleştiriye de yanıt veren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi Silivri Şubesinin 7. olağan kongresi yaparak yeni yönetimimizi oluşturmuş bulunuyoruz. Pandemi şartlarında gerçekleştirdiğimiz konremiz daha önce kısıtlama nedeniyle iki kez ertelenmiş, kısmi açılımla birlikte 19 Haziran 2021 cumartesi günü Silivri Cemevi binasında üyelerle birlikte toplanılmıştır.

Pandemi şartlarında toplanan kongremizi salonun kısıtlı durumundan dolayı hiçbir kişi, kurum davet edilememiştir. Tüm dostlarımızın anlayışına ve hoşgörüsüne sığınıyoruz.

Kongremiz demokratik temayül gereği  mevcut başkan Süheyl Kırkıcı ile Duran Söyler arasında bir seçime dönüşmüştür. Alevi yol ve yürüyüşüne uygun olarak seçimler bir olgunluk havasında geçmiş ve her iki aday

“bir olalım, diri olalım, iri olalım” felsefesine uygun bir tavır göstermiştir.

Kaybedeni olmayan, kazananı toplum olan kongrede Silivri’de barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın  egemen olması konusunda çabalarının yoğunlaşması konusunda birleşildi. Ayrıca  kongremize sunulan bir önerge kongremizce oylanarak “ karara dönüştürülmüş “ olup, Çalışmalarınız  kongre iradesinde aldığımız  demokratik zeminde  ALEVi- BEKTAŞİ  yol erkanına uygun, Vakıf sözleşmemizin  bizlere yüklediği  görevler çerçevesinde halkımıza  hizmet etmeye devam edeceğiz.  Barış sevgi ve hoşgörü, hak ve adalet  ışığımız  yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Seçimler sonucunda Süheyl Kırkıcı başkanlığında yönetim şu isimlerden oluşmuştur.

Yaşar Gören,                    Ali Kalender,           Rıfat Yeşilyurt,        Ethen Kalmış ,               Asiye Erkmen

Nurettin Karakaya,          Çiğdem ataman      Halis Türkmenoğlu   Mahir Mutu           Gülşen Kalender

Seydi Çatak                       Ediz Saraçoğlu          Hacer Gören             Ali Çelik                  Mehmet Orhan

Murat Eren                       Cafer Sevimli             Mahir Mutu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.