banner460
banner128

Şehitlerin Emanetleri Çatalca'da sergileniyor

Şehitlerimizin hatıralarının yer aldığı kıyafet ve eşyaları, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından Şehidimiz Kurmay Albay Gökhan Peker’in adıyla düzenlenen sergiyle vatandaşların ziyaretine açıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bugüne kadar birçok il ve ilçede sergilenen Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi’ni İstanbul’da ziyarete açan ilk belediye başkanı oldu. Çatalca’da 57. si  düzenlenen Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi, Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker adıyla, Nazım Özbay Kültür Merkezimizde düzenlenen törenle açıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in evsahipliğinde gerçekleşen, ülkemizin çeşitli bölgelerindeki terör olaylarında yaşamlarını yitiren, kendilerini kurşunlara siper eden şehitlerimizin kıyafet ve eşyalarının yer aldığı serginin açılış törenine şehit aileleri ve yakınları başta olmak üzere; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, gaziler,  muhtarlar,  sivil toplum kuruluşlarının idareci ve temsilcileri, kurumların müdür ve temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu.

Şehitlerden geride kalan her şeyin anlamı çok büyük

Şehit yakınları yaptıkları konuşmalarda; en küçük bir hatıranın bile kendileri için çok kıymetli ve vazgeçilmez olduğunu ama bu sergiye verdikleri eşyalarla  gençlere, çocuklara milli bilinç kazandırmak, şehitlerimizi unutturmamak amacında olduklarını ifade ederek bu anlamlı sergiyi düzenleyen başta Belediye Başkanı Mesut Üner’e ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Sergi sorumlusu öğretmen Menderes Kılıçarslan da yaptığı konuşmada Çatalca’da sergiye yoğun ilgi gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek İstanbul’da sergiye ev sahipliği yapan ilk belediye başkanı olan Çatalca Belediye Başkanı  Mesut Üner’e teşekkür etti.

Hüzün ve gururu bir arada yaşıyoruz

Böyle anlamlı bir günde duyguların dile getirilmesinin zor olduğunu, hüznün ve gururun bir arada yaşandığını  ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, serginin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi: “ Bugün şehitlerimizin emanetlerine ev sahipliği yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.Vatanı, milleti, bayrağı uğruna göğsünü düşmana siper eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu maneviyatı hep birlikte yaşamak, çocuklarımıza, insanlarımıza anlatmak, aktarmak çok önemli. Bizler vatan deyince şehit olmayı göze alan bir milletin torunlarıyız. Vatanı için canını, kanını seve seve vermeye hazır olan, şehit olan en değerli varlığını  “vatan sağ olsun” sözleriyle uğurlayan bir milletiz çünkü bizler, ‘Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ve binlerce isimsiz kahramanımızın bizlere emaneti olan vatanımızın bekçileriyiz. Sergimizde şehitlerimizin ve bu memleket için hizmet etmiş olan devlet büyüklerimizin emanetleri var. Şehitlerimizin hepsinin birer hatırası  var. Bu anlamda sergiyi gezerken duygulanmamak elde değil. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum.”

Şehidimizin kabri ziyaret edildi

Konuşmaların ardından izlenen video gösterimi duygu dolu anlar yaşatırken, programda Şehitlerimizin Ailelerine ve Sergi Sorumlusu Menderes Kılıçarslan’a plaketleri, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu ve Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından takdim edildi. Program protokol üyeleri ve şehit ailelerinin sergi açılışını gerçekleştirmesi ve Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker Sergisi’nin gezilmesi ile devam etti.

Sergi açılış töreni sonrası protokol üyeleri, hem Çatalca’dan hem de il ve ilçe dışından gelen şehit yakınları, gaziler tarafından Şehidimiz Kurmay Albay Gökhan Peker’in Nakkaş Mahallesinde  yer alan kabri ziyaret edildi.

Şehitlere ait üniforma, eşya ve kıyafetlerin yer aldığı sergi, 19 Aralık Perşembe Günü’ne kadar Nazım Özbay Kültür Merkezinde ziyaretçilere açık olacak.

Anahtar Kelimeler:
Mesut üner
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.