banner460
banner128

Savaş Mağduru Ukraynalı çocuklar anıldı

Büyükçekmece Kervansaray'da ‘'Savaş Mağduru Ukraynalı Çocuklar Sergisi'' Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky'inin katılımıyla dün ziyaretçilere kapılarını açtı.

Ukrayna’da bugüne kadar savaş nedeniyle yaşamını yitiren 208 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anıldı.

Çizdikleri resimler ile tüm dünyaya barış çağrısı yaptılar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın arifesinde anlamlı bir sergi olan "Savaş Mağduru Ukraynalı Çocuklar Sergisi" kapılarını dün ziyaretçilere kapılarını açtı. Rusya'nın yaklaşık 2 aydır Ukrayna'da sürdürdüğü savaşın mağduru çocukların fotoğraflarının ve barış çağrısı yapan çizimlerinin yer aldığı resimler Büyükçekmece'de sergileniyor. Program, Ukrayna Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ve Başkonsolos Roman Nedilskyi'nin konuşmalarını tamamladıktan sonra sergiyi gezdiler. Program Ukrayna’da devam eden savaşta yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile sona erdi.

“208 çocuk öldürüldü, 368 çocuk ağır yaralı”

Ukrayna’daki çocukların güvende olmadığını belirten Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilskyi, “Rusya’nın saldırısından dolayı 208 çocuk öldürüldü, 368 çocuk ağır yaralandı. Ukrayna halkı direnecek, savaşacak, topraklarını, evlerini, kadınlarını, çocuklarını savunacak ve biz bu savaşı kazanacağız. Çocuklar, güvenli, kendi evlerinde yaşamalı, anneli babalı büyümeli. Her devletin, her ailenin, her annenin ve babanın görevi budur ve biz bunu sağlamaya çalışıyoruz. 23 Nisan Türkiye’de kutlanan büyük bir bayram, Bu vesileyle sayın Dr. Hasan Akgün ile ortaklaşa düzenlediğimiz çocuklara adanmış bir etkinliğimiz var. Biz bugün bu etkinlik ile savaşın çocuklara ne getirdiğini göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Üzülüyoruz ve bu savaşın biran önce bitmesini bekliyoruz”

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çocuklarımızla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102'inci yılını kutlarken, bir taraftan da 21'inci asrın ilk çeyreğinde hemen burnumuzun dibinde, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ve büyük güç kullanmasıyla karşılaştık. Biz 23 Nisanı Çocuk Bayramı olarak çocuklarla beraber güzel vakit geçirmeye çalışırken bir taraftan da savaş bölgesindeki çocukların tam anlamıyla katledildiğini görüyoruz, dünyanın buna dur demesi lazım. Bugün dikkatleri buraya çekmek için Büyükçekmece'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir bölümünde de Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte Ukrayna'da çocukların katledilmesi konusunu gündeme getirerek dikkat çekmek istedik. Biz savaşmayı bilen bir devletiz. Savaş, iki ülkenin askerleri arasında olur. Toplarla ve füzelerle çocuk, genç, yaşlı öldürülmez, savaşın bir kuralı vardır. Bu nedenle Bizim Büyükçekmece de ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Ukrayna'da katledilen çocukları ön plana çıkartma gibi bir çalışmamız oldu. Artık sadece üzülüyoruz ve bu savaşın biran önce bitmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.